Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Ļebedevs divreiz uzvar Lindgrenu, "Dackarna" uzvar pirmajā finālmačā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Ļebedevs divreiz uzvar Lindgrenu, "Dackarna" uzvar pirmajā finālmačā
Andžejs Ļebedevs atveda 11 punktus un divreiz pārspēja GP seriāla vicelīderi.

Zviiedrijas spīdveja Bauhaus-Ligan čempionāta pirmajā finālmačā Molillas "Dackarna" viesos ar 47:43 pārspēja regulārā turnīra uzvarētāju "Vastervik Speedway" komandu. Viesu komandas līderis bija Andžejs Ļebedevs, kurš divreiz pārspēja "Grand Prix" seriāla vicelīderi Fredriku LIndgrenu un summā atveda 11 punktus.

Mačs Vēstervikā bija fināla cienīgs un līdz pēdējam 15. braucienam nebija zināms, kura no komandām uzvarēs, kaut gan mača lielāko daļu vadībā bija viesi. Mājiniekiem savainojuma dēļ nevarēja palīdzēt brits Tais Vofindens, bet dānis Mikels Mihelsens nepiedalījās tāpēc, ka trešdien viņam Dānijas komandu čempionāta fināls, bet piektdien Eiropas čempionāta pēdējais finalpoms, bet Mihelsenstajā ir līderis un tuvu trešajam titulam. Viesiem savukārt savainojuma dēļ arī nebija viena no līderiem poļa Maceja Janovska.
Andžejs Ļebedevs startēja jau pirmajā braucienā, finišēja otrais aiz dāņa Madsa Hansena un kopā ar austrālieti Breidiju Kērcu atveda 3:3 neizšķirtu. Pēc pirmās braucienu sērijas (četriem braucieniem) "Dackarna" bija vadībā ar 14:10 (5:1 uzvaru atveda nesenā GP posma Vojensā uzvarētājs dānis Leons Madesens un Filips Jelmlands). 5. braucienā Ļebedevs lielieski startēja, kļuva par līderi, taisnē pēc pirmā līkuma gar pašu apmali tika garām un pārliecinoši pārspēja GP seriāla vicelīderi Fredriku Lindgrenu, bet Kērcs finišēja trešais un rezultāts kļuva 21:15 viesu labā. Savā trešajā braucienā Andžejs bija otrais, abi ar Kērcu viņi šoreiz atveda neizšķirtu 3:3 un pēc 9 braucieniem visiem joprojām bija sešu punktu pārsvars - 30:24. Un tad sākās pirmā finālmača aizraujošākā daļa.
10. braucienā tikai trešais finišēja Madsens - 1:5 un vairs tikai divu punktu pārsvars "Dackarna" komandai (31:29). Nākamajā braucienā Ļebedevs (finišēja trešais) un dānis Rasmuss Jensens atveda 3:3 - paliek divu punktu pārsvars, taču 12. braucienā mājinieki uzvar ar 5:1 un pirmo reizi kopš otrā brauciena (pēc tā bija 7:5) izvirzās vadībā - 37:35. Pirms pēdējiem diviem braucieniem - 39:39.
14. braucienā Madsens un Jensens uzvar ar 4:2 un viesi atkal vadībā - 43:41. Pēdējā 15. braucienā Ļebedevs un brits Daniels Bjūlijs pret Lindgrenu un poli Bartošu Smektalu. Vai Andžejam vēlreiz izdosies pārspēt Lindgrenu? Izdevās! Teicams starts, no pirmā līkuma gan pirmais izbrauca Lingrens, taču taisnē Ļebedevs viņu apsteidza, pirmais iebrauca otrajā līkumā un atkal finišēja pirmais. Bjūlijs bija trešais un līdz ar to - 4:2 pēdējā braucienā un 47:43 visā mačā Molillas komandas labā.
Andžejam Ļebedevam summā 11 punktu un viņš "Dackarna" rindās bija rezultatīvākais. Pa 9 punktiem Madsena , Bjūlija un Jensena rēķinā, kas liecina, ka tā bija komandas uzvara - "Dackarna" bija četri līderi plus Jelmlands.
Uzvara ar četru punktu pārsvaru pirmajā finālmačā vēl neko negarantē, taču "Dackarna" tagad titulam ir tuvāk nekā "Vastervik Speedway". Atbildes mačs Molillā būs 26. septembrī. Vai komandu sastāvos būs Vofindens, Mihelsens un Janovskis? Mihelsens, visticamāk, būs, abi pārējie - vēl nav zināms. Arī no minētā trio piedalīšanās vai nepiedalīšanās būs atkarīgs dueļa galaiznākums.