Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Andžejs Ļebedevs tuvu pusfinālam, Bartošs Zmarzliks - pasaules čempions spīdvejā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Andžejs Ļebedevs tuvu pusfinālam, Bartošs Zmarzliks - pasaules čempions spīdvejā
Andžejs Ļebedevs (vadībā) atkal apliecināja, ka nav "gadījuma cilvēks" spīdveja GP posmos.

Trešo reizi pasaules čempiona titulu spīdvejā vienu GP posmu pirms sacensību beigām nodrošināja polis Bartošs Zmarzliks, bet Andžejs Ļebedevs prekšpēdējā GP posmā Molillas mototrekā Zviedrijā nebija tālu no iekļūšanas pusfinālā jeb starp astoņiem labākajiem.

Punktu izteiksmes ziņā un vietas ziņā - 5 punkti un 13. vieta - Ļebedevs it kā nav tuvu pusfinālam, bet patiesībā - bija tam tuvu. Pirmajos divos braucienos daugavpilietis bija trešais, turklāt pirmajā no tiem apsteidza vienu no pretendentiem uz trešo vietu kopvērtējumā poli Patriku Dudeku. Savā trešajā braucienā Ļebedevs apsteidza vēl vienu no pretendentiem uz vietu trijniekā britu Danielu Bjūliju un austrālieti Džeku Holderu un finišēja otrais aiz zviedra Fredrika Lidgrena, bet ceturtajā braucienā atkal bija trešais (apsteigts Eiropas eksčempions un vēl viens no pretendentiem uz trešo vietu brits Roberts Lamberts). Savā pēdējā braucienā Andžejs brauca pārliecinoši otrais aiz dāņa Madsa Hansena un priekšā trīskārtējam pasaules čempionam britam Taiam Vofindenam, taču pēdējā aplī pievīla motocikls... Ar 7 punktiem iekļūšanai pusfinālā droši vien nepietiktu, taču tie dotu vietu uzreiz aiz pusfinālistu astoņniekā. Ļebedeva sniegums Molillā vēlreiz apliecina, cik tuvu pasaules elitei ir Latvijas labākais spīdvejists.
Lai vienu posmu pirms finiša nodrošinātu pasaules čempiona titulu, polim Bartošam Zmarzlikam vajadzēja būt vienu vietu augstāk par dāni Leonu Madsenu. Abi galvenie pretendenti uz titulu iekļuva pusfinālā, taču Madsens savā pusfinālā izstājās un līdz ar to Zmarzliks jau pirms pusfinālbrauciena kļuva par pasaules čempionu. Bartošs uzvarēja gan savā pusfinālā, gan finālā. Otrais finālā bija Lindgrens, trešais - polis Macejs Janovskis, bet ceturtais - Vofindens.
Zmarzlikam tā bija trešā uzvara šosezon un 18. uzvara karjerā un viņš trešo reizi kļuva par pasaules čempionu. Otro vietu sev praktiski ir nodrošinājis Madsens, kurš tuvāko sekotāju Dudeku apsteidz par 17 punktiem (posmā par uzvaru pienākas 20 punkti). No Dudeka tikai par 3 punktiem atpaliek Lamberts, par 7 punktiem - Bjūlijs (otrajā posmā pēc kārtas neiekļuva pusfinālā) un par 8 punktiem - Lindgrens un Janovskis. Ļebedevs kopvērtējumā ir 16. vietā (viņš piedalījās tikai četros posmos).
Pēdējais GP posms risināsies 1. oktobrī Toruņas mototrekā Polijā.