Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Ļebedevs un Jakobsens pēdējā braucienā izrauj uzvaru

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Ļebedevs un Jakobsens pēdējā braucienā izrauj uzvaru
Andžejs Ļebedevs (sarkanā ķiverē) bija labākais Dānijas līgas mačā.

Dānijas spīdveja līgas mačā "Fjested" komanda pēdējā braucienā izrāva uzvaru pār "Soenderjylland Elite Speedway" - 43:41 - un par vienu no galvenajiem mājinieku uzvaras kaldinātājiem kļuba Andžejs Ļebedevs. Viņš ar 16 punktiem (6 braucienos) bija rezultatīvākais starp abu komandu spīdvejistiem.

Pirmajos astoņos braucienos viesi divreiz bija panākuši četru punktu pārsvaru (20:16 un 26:22), bet 9. braucienā Andžejs Ļebedevs un Frederiks Jakobsens (vairākkārtējs medaļu ieguvējs junioru komandu pasaules un Eiropas čempionātos un 2018. gada Eiropas junioru komandu čempions Daugavpilī, kur viņš bija Dānijas izlases līderis) uzvarēja ar 5:1 un panāca 27:27. Viesi gan tūdaļ pat atguva četru punktu pārsvaru un arī trīs braucienus pirms mača beigām viņiem bija četru punktu pārsvars - 38:34. Vispirms Benjamins Basso un Peters Kildemans uzvarēja ar 5:1 un panāca 39:39, bet pēdējā 14. braucienā Ļebedevs un Jakobsens uzvarēja ar 4:2 (Andžejs bija pirmais) un izrāva mājiniekiem uzvaru visā mačā - 43:41. Lai kā centās divkārtējais Dānijas čempions (2020. un 2021. gadā) un viena GP posma uzvarētājs (pavisam trīs pjedestāli) Andress Tomsens (pērn Latvijas GP izcīņā Rīgā piedzīvoja smagu kritienu un sezona viņam beidzās), taču viņš spēja tikai iespraukties starp abiem "Fjelsted" komandas labākajiem braucējiem. Ļebedevs un Jakobsens divatā atveda 28 no komandas 43 punktiem (9 punkti 2022. gada Dānijas junioru čempiona Basso rēķinā).