Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Latvijas GP spīdvejā - Daugavpilī, pretendentu pusfināls - Rīgā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Latvijas GP spīdvejā - Daugavpilī, pretendentu pusfināls - Rīgā
Jācer, ka nākamgad nekas netraucēs sarīkot Biķrenieku mototrekā augsta ranga spīdveja sacensības.

Starptautiskā motosporta federācija apstiprinājusi 2015. gada sacensību kalendāru un tajā ir divas visaugstākā ranga spīdveja sacensības arī Latvijā - jau tradicionālais Latvijas "Grand Prix", kā arī 2016. gada GP pretendentu pusfināls.

Jau iepriekš bija vienošanās, ka 2014. gada Latvijas GP risināsies atjaunotajā spīdveja mototrekā Biķerniekos, bet nākamgad - Daugavpilī un tā pārmaiņus katru gadu Latvijas GP būs Daugavpilī un Rīgā. Diemžēl stipro lietavu dēļ GP posmu no Rīgas šogad steidzami nācās pārcelt uz Daugavoili, taču tas nekādi nav iedragājis FIM uzticēšanos mūsu sacensību rīkotājiem un CSDD Biķernieku kompleksajai sporta bāzei - nākamā gada 27. jūnijā Biķerniekos risināsies viens no 2016. gada GP seriāla pretendentu pusfināliem (otrs tajā pašā dienā būs Terencāno mototrekā Itālijā). Maijā BKSB mototrekā tiek paredzēts sarīkot Latvijas atklāto čempionātu ar ļoti spēcīgu ārzemju motobraucēju piedalīšanos.
2015. gada GP seriālā būs 12 posmi un 5. posms 18. jūlijā notiks Daugavpils "Lokomotīves" mototrekā. Pirmais posms risināsies 18. aprīlī Varšavā, bet pēdējais - 24. oktobrī Melburnā.