Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Ļebedevs piektais Vācijā, Ansviesulis - Austrijā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Ļebedevs piektais Vācijā, Ansviesulis - Austrijā
Andžejs Ļebedevs 2023. gada sezonu pabeidza ar 5. vietu sacensībās Dorenā.

Latvijas labākais spīdvejists Andžejs Ļebedevs ieņēma piekto vietu starptautiskās spīdveja sacensībās Vācijā, savukārt Ričards Ansviesulis vispirms bija piektais sacensībās Austrijā, bet tad piedalījās arī Polijas pirmā karaļa piemiņas sacensībās Gņezno. Ar to mūsu spīdvejistiem šī sezon acīmredzot arī ir beigusies..

Dorenas mototreks Vācijā ir ļoti īpatnējs - tā garums ir tikai 215 metri un tas ir īsākais mototreks starp zināmākajiem spīdveja trekiem Eiropā. Taisnes ir ļoti īsas jeb to gandrīz nav un braukšanai šādā mototrekā vajag laiku pielāgoties. Andžejs Ļebedevs Dorenas mototrekā nebija pirmo reizi un arī tas sekmēja labu sniegumu spēcīgā konkurencē. Pamatsacensībās Ļebedevs ieguva 12 punktus (tajā skaitā trīs uzvaras braucienos) un tas bija trešais labākais rezultāts pēc 2020. gada Eiropas čempiona brita Roberta Lamberta un mājinieka Kaia Hukenbeka. Pirmie astoņi, līdzīgi kā tas ir GP posmos, iekļuva pusfinālos. Ļebedevs savā pusfinālā finišēja trešais aiz Lamberta un soma Timo Lahti, kas sacensību kopvērtējumā viņam deva 5. vietu. Finālā uzvarēka Lamberts, otrais - Hukenbeks, trešais - Lahti.
Ričards Ansviesulis vispirms startēja Sankt - Johanā Pongavā un pamatsacensībās ar 10 punktiem bija otrais aiz mājinieka Daniels Gapmaijera (11 punktu; sacensībās piedalījās 11 spīdvejisti un tās ritēja pēc 12 braucienu tabulas - katram pa četriem braucieniem). Arī šeit bija divi pusfināli un Ričards savā pusfinālā finišēja trešais - aiz poļa Kacpera Andžejevska un norvēģa Glena Moi. Kopā - 5. vieta.
Nākamajā dienā Ansviesulis piedalījās Polijas pirmā karaļa Boļeslava Hrobrija piemiņas sacensībās Polijas pirmajā galvaspilsētā Gņezno. Šeit konkurenti bija krietni spēcīgāki un piecos braucienos izdevās iegūt tikai 2 punktus, kas deva 15. vietu. Uzvarēja Polijas 1. līgas vicečempiona Ribņikas ROW spīdveja kluba braucējs Patriks Vojdilo.