Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Džastins Sedžmens paliek Daugavpilī

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Austrālijas spīdvejists Džastins Sedžmens 2024. gada sezonā pārstāvēs Daugavpils "Optibet Lokomotīve" komandu Polijas 2. līgas čempionātā. Aizvadītajā sezonā viņš "Loko" rindās piedalījās divos mačos sezonas beigās un ar pieredzējušo austrālieti panākta vienošanās uz nākamo sezonu.

Džastins Segžmens aizvadītās sezonas beigās aizstāja savu novadnieki Niku Morisu, kuram radās problēmas pēc dopinga kontroles izlaišanas britu spīdveja līgā un kurš jaunajā sezonā, iespējams, vispār nedrīkstēs piedalīties sacensībās. Divos Polijas 1. līgas mačos Sedžmens guva divas uzvaras braucienos un caurmērā vienā braucienā atveda 1,7 punktus. Ja ņem vērā, ka viņš ielēca komandā pēdējā brīdī un izmantoja Morisa tehniku (un viņa mehāniķu pakalpojumus), tas nav slikti. Skaidrs, ka 31 gadu vecā austrālieša potenciāls ir daudz lielāks, jo pieredzes vispār un pieredzes Polijas līgu sacensībās viņam netrūkkst. Tāpēc ir iemesls cerēt, ka nākamsezon Džastins būs viens no "Loko" līderiem
Spīdvejists trešajā paaudzē Džastins Sedžmens ir divārtējs Austrālijas vicečempions (2017. gadā piekāpās tikai Semam Mastersam, bet 2022. gadā - tikai Maksam Frikam) un vienreiz (2015. gadā) bronzas medaļas ieguvējs. Arī junioru konkurencē viņam ir divas sudraba un viena bronzas medaļa. 2010. gadā, būdams juniors, viņš kļuva par Polijas čempionu Lešno "Unia" komandas rindās. Pēdējos sešos gados Sedžmens brauca tādos pazīstamos britu klubos kā "Belle Vue Aces", Sheffield Tigers", "Glasgow Tigers" un "Leicester Lions".
"Es ļoti priecājos, ka pagarināju vienošanos un 2024. gadā būšu “Lokomotīves” sastāvā. Pagājušajā sezonā es aizvadīju tikai pāris sacīkstes, bet man ļoti patika klubs un atmosfēra tribīnēs. Es ar nepacietību gaidu jauno sezonu. Es darīšu visu iespējamo, lai parādītu pienācīgu rezultātu un tiktu ar komandu play-off kārtā,” tā Džastins uzrunāja "Loko" līdzjutējus.
Tuvākajā laikā varētu būt ziņas vēl par pāris ārzemju spīdvejistu iesaistīšanos vai palikšanu "Loko" rindās, kā arī par pašmāju spīdvejistiem.