Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Andžejs Ļebedevs un "Dackarna" - Zviedrijas "Bauhaus-Ligan" finālā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Andžejs Ļebedevs un "Dackarna" - Zviedrijas "Bauhaus-Ligan" finālā
Andžejs Ļebedevs - viens no "Dackarna" komandas galvenajiem balstiem.

Latvijas labākais spīdvejists Andžejs Ļebedevs savulaik trīs reizes kļuva par Zviedrijas čempionu Eskilstūnas "Smederna" komandas sastāvā, bet tagad viņam ir iespēja iegūt ceturto titulu - Molillas "Dackarna" rindās.

Regulārā čempionāta otrās vietas ieguvēja "Dackarna" pirmajā pusfinālmačā viesos pārspēja Jislavedas "Lejonen" ar pasaules čempionu poli Bartošu Zmarzliku sastāvā ar 49:41 un likās, ka vieta finālā jau gandrīz rokā. Bet... Probēma radās aizvadītās nedēļas beigās, kad kritienu piedzīvoja un uz kādu laiku no sacensībām izstājās polis Macejs Janovskis (pirmajā pusfinālā viņa rēķinā bija 14 no 15 iespējamajiem punktiem un vienīgo reizi otrais viņš finišēja aiz komandas biedra Andžeja Ļebedeva). Tas mājiniekiem bija būtisks zaudējums, taču "Lauvas" nespēja to vērst sev par labu un pirmām kārtām to viņām neļāva izdarīt Andžejs Ļebedevs, dānis Rasmuss Jensens un austrālietis Bredijs Kērcs, kuram pirmais pusfinālmačs neizdevās. Plus - brits Daniels Bjūlijs. "Dackarna" uzvarēja ar 51:39 un minētais kvartets atveda 44 no visiem komandas punktiem.
4. braucienā Filips Hjelmlands un Andžejs Ļebedevs uzvarēja ar 5:1 un panāca 15:9 mājinieku labā. Divu maču summā "Dackarna" pārsvars sasniedza 14 punktus. Lieta darīta? "Lauvas" tā nedomāja. Galvenokārt ar Zmarzlika un viņa tautiešu Dominika Kuberas un Jaroslava Hampela pūlēm viesi dzinās pakaļ un panāca mājiniekus, taču ar to bija par maz. Vienā no braucieniem arī Ļebedevs un Hjelmlands zaudēja ar 1:5 (Hampelam un Kuberam), bet 11. braucienā Ļebedevs un Bjūlijs piekāpās ar 2:4 un rezultāts mačā kļuva neizšķirts - 33:33. "Lauvām" četrus braucienus pirms beigām radās izredzes. Trīs braucienus pirms beigām bija 36:36, bet tad divas reizes pēc kārtas savu vārdu teica Ļebedevs pārī ar Kērcu un pārī ar Bjūliju - divas uzvaras ar 5:1 un 46:38 pirms pēdējā brauciena.
Andžejam Ļebedevam un Jensenam - pa 12 punktiem, Kērcam - 11, Bjūlijam - 9 punkti. Viesu rindās poļu trio atveda 29 punktus no visiem komandas punktiem (Zmarzlikam - 11 punktu).
Otrajā pusfinālpārī regulārā turnīra uzvarētāja "Vastervik Speedway" komanda atbildes mačā arī viesos pārspēja "Rospiggarna Hallstavik" komandu - 46:44 - un divu maču summā uzvarēja ar 99:81.
Pirmais finālmačs risināsies 19. septembrī Vēstervikā, atbildes mačs Molillā - 26. septembrī. "Dackarna" Zviedrijas čempione ir bijusi sešas reizes (pēdējo reizi - 2021. gadā), bet Vēstervikas komanda - tikai vienreiz un tas bija 2005. gadā. Redzēsim, vai līdz fināliem veseli būs Janovskis un viens no Vēstervikas komandas līderiem brits Tais Vofindens. Bez Vofindena Vēstervikas komandā ir arī Fredriks Lindgrens, Jakobs Torsels, polis Bartošs Smektala, dānis Madss Hansens, krievs, bet Polijas pilsonis Gļebs Čugunovs... Būs spraigs fināls.