Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Gusts un Palovāra rezultatīvākie, taču komandām zaudējumi

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Gusts un Palovāra rezultatīvākie, taču komandām zaudējumi
Viktoram Palovāram - 15 no 18 iespējamajiem punktiem. Komandas uzvarai nepietika...

Pagājušā gada U19 Eiropas čempions spīdvejā un pašreizējais junioru pasaules čempionāta vicelīderis Francis Gusts, kā arī Daugavpils "Optibet Lokomotīve" komandas leģionārs zviedrs Viktors Palovāra bija rezultatīvākie savās komandās Zviedrijas Bauhaus-Ligan mačos, taču abu pārstāvētās komandas sīvās cīņās zaudēja.

Franča Gusta pārstāvētā "Masarna Avesta" savā mototrekā tikai ar 43:47 zaudēja vienam no favorītiem un pašreizējam līderim Eskilstūnas klubam "Smederna". Tiesa, "kalēju" rindās nebija divu no komandas līderiem, GP seriāla dalībnieku britu spīdvejistu Roberta Lamberta un Daniela Bjūlija, kas mājinieku izredzes uzvarēt krietni palielināja. Neizdevās. 5. braucienā Gusts un Antonio Lindbeks uzvarēja ar 5:1 un atguva mājiniekiem vadību - 17:13, taču palielināt pārsvaru neizdevās. "Masarna Avesta" vadībā bija vēl piecas reizes, taču lielāku pārsvaru par četriem punktiem gūt neizdevās. Mača likteni lielā mērā izšķīra mājinieku zaudējumi ar 1:5 (vienā no tiem piedalījās ar Gusts) 12. un 13. braucienā - divus braucienus pirms mača beigām viesi panāca 41:37 savā labā un četru punktu pārsvaru nosargāja. Gusta rēķinā 11 punkti sešos braucienos. 10 punkti Lindbekam, 9 - Kšištofam Bučkovskim.

Viktora Palovāras pārstāvētā "Rospiggarna Hallstavik" uz maču viesos ar "Dackarna Malilla" devās bez Andžeja Ļebedeva - pēdējos mačus daugavpilietis aizvadīja ar savainojumu un tāpēc nepieciešama pauze, lai izveseļotos un lai atgrieztos pilnībā gatavs sacensībām (nebrauks vairs arī Polijas 1. līgas regulārajā čempionātā Krosno komandā un atgriezīsies augusta sākumā). Palovāra sešos braucienos sakrāja 15 punktus un bija rezultatīvākais starp abu komandu motobraucējiem, taču pieveikt mājiniekus neizdevās - arī šajā mačā 43:47. Molillas komanda visu maču bija vadībā, taču tikai pēc neizšķirta 3:3 pēdējā 15. braucienā varēja būt droša par uzvaru. Palovāram pietrūka palīgu - vismaz 10 punktus vēl ieguva tikai Šimons Vozņaks, mums labi zināmajam somam Timo Lahti šoreiz 7 punkti, bet pārējie neviens neguva vairāk par 4 punktiem.

Turnīra tabulā Hallstavikas komanda ir 6. vietā, bet Avestas komanda - 8. vietā.