Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Maksims Bogdanovs - trīs reizes pa ducim

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Maksims Bogdanovs - trīs reizes pa ducim
Trīs vakarus pēc kārtas Maksims Bogdanovs atveda savu komandu labā pa 12 punktiem un tas katrreiz deva komandām panākumu.

Trešo reizi pēc kārtas 12 punktus savas ārzemju komandas labā atveda viens no Daugavpils "Lokomotīves" un Latvijas spīdveja izlases līderiem Maksims Bogdanovs un trešo reizi pēc kārtas tas sekmēja pozitīvu iznākumu - šoreiz 12 punkti tika atvesti "Masarna Avesta" labā Zviedrijas Allsvenskan līgas pusfināla atbildes mačā pret Malmes "Gnistorna" un tas ļāva Avestas komandai iekļūt finālā.

Pirmajā mačā Malmē tika gūta uzvara ar 47:43, taču atbildes mačā savā mototrekā "Masarna Avesta" izglābās tikai pašās beigās - pareizāk, tika piedzīvots zaudējums tikai ar 44:46, kas deva 91:89 uzvaru divu maču summā.
Malmes komanda pastiprināja sastāvu ar pazīstamo poļu spīdvejistu Miroslavu Jabloņski, kurš aizstāja Jesperu Sēgardu, un tas būtiski ietekmēja mača gaitu (Sēgardam pirmajā mačā bija viens punkts, tagad Jabloņskim - 7 punkti).
Pēc 5. brauciena rezultāts kļuva 12:18 mājiniekiem par sliktu, taču jau nākamajā braucienā Bogdanovs ar somu Katajisto atveda 4:2 - 16:20 un neizšķirts divu maču summā. Pēc 9. brauciena situācija kļuva vēl sliktāka - 1:5 un 23:31 summā. Tas nozīmēja, ka divu maču summā ir jau 4 punktu deficīts. Tūdaļ pat sekoja Antonio Lindbeka un Denisa Andersona 5:1 atbilde, taču pakaļdzīšanās joprojām bija nesekmīga un divus braucienus pirms mača beigām bija 36:42. Mīnus divi punkti summā. Priekšpēdējā braucienā Bogdanovs ar Lindbeku atveda 5:1 uzvaru, bet pēdējā braucienā noturēja 3:3 neizšķirtu, kas ļāva "Masarna Avesta" divu maču summā uzvarēt un tikt finālā. Pa 12 punktiem Avestas komandā atveda Bogdanovs un Lindbeks.
Finālā "Masarna Avesta" tiksies ar "Lejonen Gislaved". Uzvarētāji iekļūs Elitserie čempionātā.