Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Maksimam Bogdanovam ducis arī Allsvenskan pusfinālā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Maksimam Bogdanovam ducis arī Allsvenskan pusfinālā
Maksims Bogdanovs bija "Masarna Avesta" komandas līderis Zviedrijas Allsvenskan spīdveja līgas pirmajā pusfinālmačā.

Divus vakarus pēc kārtas Latvijas izlases un Daugavpils "Lokomotīves" spīdvejists Maksims Bogdanovs atveda 12 punktus savu ārzemju komandu labā - vispirms viņa 12 punkti sekmēja "Munkebo" komandas bronzas medalu iegūšanu Dānijas Superlīgā, bet nākamajā vakarā ducis punktu deva ļoti svarīgu uzvaru pirmajā Zviedrijas Allsvenskan līgas pusfinālā "Masarna Avesta" komandai.

Zviedrijas Allsvenskan līgas pusfināli notiek divas dienas pēc kārtas - ceturtdien "Masarna Avesta" un "Gnistorna" tikās Malmē, bet šovakar būs atbildes mačs "Avesta Motorstadion" mototrekā. Avestas komanda pirmajā mačā viesos uzvarēja ar 47:43 un spēra platu soli pretī finālam (otrajā pārī viss praktiski skaidrs - "Lejonen Gislaved" pirmajā mačā ar 57:33 pārspēja "Griparna Nykoeping"). Maksims Bogdanovs vienu labā atveda 12 no 15 iespējamajiem punktiem un savas trīs pēc kārtas uzvaras braucienos guva vissvarīgākajos brīžos.
Vispirms gan Maksims pārī ar pagājušā gada Zviedrijas junioru čempionu 20 gadus veco Fredriku Engmanu (aizvadīja labāko maču sezonā - 10 punkti) 3. braucienā atveda 5:1 un pirmo reizi izvirzīja viesus vadībā - 10:8. Mājiniekiem kaut neizšķirtu panākt vairs neizdevās, kaut gan mača beigās viņi bija tam tuvu - divas pēc kārtas uzvaras ar 5:1 un no viesu 10 punktu pārsvara gandrīz nekas nepalika pāri - tikai 34:32 četrus braucienus pirms beigām. Trijos no četriem atlikušajiem braucieniem piedalījās Maksims Bogdanovs un visos trijos - uzvarēja. Vispirms viņš kopā ar 22 gadus veco somu Kalli Katajisto atveda 4:2 uzvaru 12. braucienā un nedaudz palielināja "Masarna Avesta" pārsvaru - 38:34, bet tad uzvarēja pēdējos divos braucienos, kuri beidzās neizšķirti 3:3 (Antonio Lindbeks abas reizes bija ceturtais un viņam mača beigas nebija sekmīgas - divas uzvaras pēc kārtas, bet tad - punkts un divas pēc kārtas nullītes). Izdevās saglabāt četru punktu pārsvaru un labas izredzes pirms atbildes mača piektdien vakarā savā mototrekā.
Seškārtējā pasaules čempiona Tonija Rikardsona dzimtais klubs turpina cīnīties par iekļūšanu (atgriešanos) Elitserie čempionātā.