Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Francis Gusts atgriežas ar 7 punktiem, komandai - zaudējums

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Francis Gusts atgriežas ar 7 punktiem, komandai - zaudējums
Francis Gusts cer tuvākajā laikā atgūt sportisko formu.

Pirmo maču pēc delnas savainojuma Polijas spīdveja 1. līgā aizvadīja Francis Gusts - viņš atveda 7 punktus, taču viņa pārstāvētā Ostruvas komanda "Arged Malesa" savā mototrekā piekāpās 1. līgas līderei un galvenajai favorītei Zeļona Guras komandai "Falubaz" ar 34:55.

Pagājušās nedēļas beigās Franča Gusta piedalīšanās mačā ar Zeļona Guras komandu vēl bija zem jautājuma un arī tagad vēl kreisās rokas delna ir īpašā elastīgā "bruņā", taču treniņā braukt jau varēja un tika nolemts mēģināt braukt arī sacensībās. Atgriešanās nebija slikta - 7 punkti (divas otrās un trīs trešās vietas braucienos) pret tik spēcīgu komandu nav sliktu, taču tajā pašā laikā ir arī skaidrs, ka Gusts vēl nevarēja būt labākajā sportiskajā formā.
Jau pirmajā braucienā Gusts finišēja otrais un kopā ar Ostruvas komandas pieredzējušāko braucēju Gžegožu Valaseku atveda 5:1 uzvaru. Pirmie seši braucieni šajā mačā beidzās ar vienas komandas 5:1 uzvarau, taču četras šādas uzvaras bija viesiem un tikai divas mājiniekiem. Pēc 8 braucieniem "Falubaz" pirmo reizi sasniedza 10 punktu pārsvaru (29:19), bet piecus braucienus pirms mača beigām tā liktenis jau praktiski bija izšķirts - 37:23 Zeļona Guras komandas labā. "Falubaz" komanda bija obejktīvi spēcīgāka uz papīra (Pžemislavs Pavļickis, Rasmuss Jensens, Kžištofs Bučkovskis, Roans Tangeits, Luks Bekers...) un tāda tā bija arī mototrekā. Pieci viesu braucēji atveda vismaz pa 7 punktiem, diviem bija vismaz pa 10 punktiem (Bučkovskim 13 un Jensenam 10), četriem - vismaz pa 9 punktiem, kamēr Ostruvas komandā vismaz 10 punktus ieguva tikai zviedrs Olivers Berntzons (11), savukārt vairāk par 5 punktiem bija tikai Gustam un Tobiasam Musielakam (6). .
Ostruvas komanda ar 6 punktiem 1. līgas turnīra tabulā noslīdējusi uz 7. vietu. Tik pat punktu ir gan 8. vietai (Poznaņas komanda), gan 6, cietai (Lodzas "Orzel"), bet tikai par punktu vairāk ir 5. virtai (Gdaņskas "Zdunek Wybrzeze"), taču Ostruvas komandu turpina vajāt braucēju savainojumi - mačā ar "Falubaz" pēdu savainoja Berntzons. Maču viņš pabeidza, taču ir aizdomas, ka būs kādu laiku jāpauzē... Savukārt līdere 1. līgā ir tieši Zeļona Guras "Falubaz" komanda - 17 punktu.

     [+] [-]

, 2023-06-13 14:04, pirms 11 mēnešiem
Ja Gustam nebūtu tik daudz traumu, viņš būtu tik pat labs kā Przyjemski vai vēl labāks. Žēl...