Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Kostigovs un Kolodinskis grib pievienoties Ļebedevam

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Kostigovs un Kolodinskis grib pievienoties Ļebedevam
Jevgeņijs Kostigovs pērn tieši Naģhalāsā pirmo reizi karjerā iekļuva SGP pretendentu finālā...

Pagājušajā gadā pirmo reizi vēsturē divi Latvijas spīdvejisti - Andžejs Ļebedevs un Jevgeņijs Kostigovs - iekļuva nākamā gada "Grand Prix" seriāla (SGP) pretendentu finālā. Šosezon tur atkal iekļuva Ļebedevs, bet sestdien viņam pievienoties mēģinās Kostigovs un Daniils Kolodinskis.

Jevgeņijs Kostigovs startēs kvalifikācijas sacensībās Naģhalāsas mototrekā Ungārijā. Tieši šeit Kostigovs brauca arī pērn, ieguva 12 punktus un ieņēma 3. vietu, kas deva tiesības pirmo reizi karjerā tikt SGP pretendentu finālā (tur viņš ieņēma 9. vietu). Arī šoreiz ir jāiekļūst pirmajā četriniekā, uz vietu kurā reāli var cerēt vismaz vēl 6-7 spīdvejisti, turklāt spīdvejā vienmēr prātā ir jāpatur vismaz vienu iespējamo pārsteigumu. Jācer, ka panākums šajā mototrekā pērn palīdzēs Jevgeņijam vēlreiz tikt pirmajā četriniekā.
Kostigovam ir 14. starta numurs un savā pirmajā braucienā (sacensību sākums plkst. 16.15 pēc Latvijas laika) viņš tiksies uzreiz ar vēl trim pretendentiem uz vietu četriniekā - zviedru Oliveru Berntzonu, austrālieti Brediju Kurcu un angli Krisu Harisu. Starp pretendentiem uz vietu četriniekā vēl jāpiemin čehu Vāclavu Miliku, dāni Patriku Hansenu, poli Dominiku Kuberu un francūzi Dāvidu Bellego. Vai arī šoreiz, tāpāt kā SEC (Eiropas čempionāts) kvalifikācijā, pārsteigumu sagādās ukrainis Marko Ļevišins? Bet varbūt slovēnis Niks Škorja vai argentīnietis Kristians Dzubillaga?
Apmēram tajā pašā laikā - plkst. 16.30 pēc Latvijas laika - sāksies arī kvalifikācijas sacensības Žarnovicas mototrekā Slovākijā. Pērn Daniils Kolodinskis SGP kvalifikācijā brauca Goričanā (Horvātija) un ar 6 punktiem ieņēma 10. vietu. Vai tagad ir iespējams tikt augstāk? Nebūs viegli, jo Žarnovicā ir vismaz 8-9 spīdvejisti, kuri reāli var tikt četriniekā, turklāt šeit ir viena būtiska nianse - ja Žarnovicā pirmajā četriniekā nebūs neviena britu motobraucēja, tad SGP pretendentu finālā iekļūs tikai pirmie trīs, jo fināls būs Glāzgovā un vieta vieta tajā britiem pienākas kā rīkotājiem. Tiesa, šāds variants ir maz ticams, jo starp dalībniekiem ir gan Roberts Lamberts, gan Daniels Bjūlijs, bet tomēr... Galvenais favorīts laikam jau ir mājinieks Martins Vaculiks, kaut gan šosezon viņš brauc diezgan nestabili. Bez jau minētā trio vēl jānosauc zviedrus Jakobu Torselu un Peteru Jungu, dāni Rasmusu Jensenu, čehu Janu Kvjehu, francūzi Dimitriju Beržē, pārsteigumu var sagādāt soms Tero Arnio, francūzis Daniels Tresari, čehs Eduards Krčmaržs... Un kāpēc ne Daniels Kolodinskis? Žarnovicā spēkošanās par vietu četriniekā var izvērsties līdz pēdējam braucienam un varbūt pat būs nepieciešams papildbrauciens.
Kolodinskim ir 10. starta numurs un savā pirmajā braucienā viņš tiksies ar Torselu, vācieti Ēriku Bahhuberu un Krčmaržu.