Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Ļebedevam un Ansviesulim - pa titulam Čehijā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Ļebedevam un Ansviesulim - pa titulam Čehijā
Pardubices komanda - Čehijas čempione spīdvejā. Andžejs Ļebedevs - trešais no kreisās.

Latvijas labākais spīdvejists Andžejs Ļebedevs Zviedrijas čempiona titulam Molillas "Dackarna" komandas rindās pievienoja arī Čehijas čempiona titulu Pardubices komandas "Zlata Prilba" sastāvā, bet Ričards Ansviesulis kļuva par Čehijas 1. līgas čempionu Slovēnijas komandas AMD "Krško" sastāvā.

Čehijas spīdveja Ekstralīgas pēdējā ceturtā posma sacensības risinājās Slanu mototrekā un mājinieki kopvērtējumā vēl varēja apsteigt līderus un titula īpašniekus Pardubices komandas spīdvejistus. Katrā komandā bija pa trim līderiem un viens labs palīgs viņiem, tomēr Pardubices trio ar Andžeju Ļebedevu priekšgalā bija spēcīgāks. Daugavpilietis atveda 14 no 15 iespējamajiem punktiem (vienreiz finišēja otrais aiz AK "Slany" līdera poļa Roberta Hmeļa), Vāclavam Milikam - 11 punktu (viena izstāšanās) un Hīnekam Štihaueram - 10 punktu. Slanu komandu līderu trio Hmeļs, viņa tautietos Oskars Poliss un Eduards Krčmaržs trijatā ieguva par diviem punktiem mazāk, bet abu ceturtie numuri Matoušs Kameniks un Bruno Belans atveda pa 6 punktiem. Līdz ar to pēdējā posmā ar 41 punktu uzvarēja un arī čempionāta kopvērtējumā pirmā bija Pardubices komanda. Andžejam Ļebedevam - lielākais punktu skaits starp visiem braucējiem.
Slovākijas pilsētā Žarnovicā notika Čehijas 1. līgas čempionāta pēdējais posms. Savā dzimtajā pilsētā un tās komandā startēja arī šā gada GP seriāla trešās vietas ieguvējs, pirmais slovāku spīdvejists, kurš ieguva medaļu GP seriālā jeb individuālajā pasaules čempionātā Martins Vaculiks. Viņš arī ieguva maksimāli iespējamo punktu skaitu - 15 no 15, bet mājinieki uzvarēja. Pa 29 punktiem sakrāja Žarnovicas un Kopršivnices komandas, bet papildbraucienā par uzvaru posmā Vaculiks pārspēja Hīneku Štihaueru (sacensības Žarnovicā notika dienu vēlāk un viņš mierīgi paspēja ierasties no Pardubices). Taču pirmo vietu čempionāta kopvērtējumā ieņēma Krško komanda no Slovēnijas, kas pēdējā posmā ar 28 punktiem bija trešā - kopvērtējumā Krško un Kopršivnices komandas sakrāja pa 19 punktiem, bet papildbraucienā par 1. līgas čempionu titulu Niks Škorja pārspēja Janu Maceku.
Škorja čempionu rindās arī ieguva visvairāk punktu - 15, bet otrais rezultatīvākais slovēņu komandā bija Ričards Ansviesulis - viņa rēķinā 8 punkti (uzvara vienā braucienā).
Šīs nedēļas nogalē Ļebedevam vēl paredzētas slikto laika apstākļu dēļ pārceltās sacensības Ostruvā vai sacensības Vācijā, bet Ansviesulim - divas sacensības Austrijā. Tad gan spīdveja sezonai tika pielikts punkts.