Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Andžejam Ļebedevam - 13 no 15, Vroclava - līdere Ekstralīgā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Andžejam Ļebedevam - 13 no 15, Vroclava - līdere Ekstralīgā
Andžejs Ļebedevs aizvadīja savu līdz šim rezultatīvāko maču Polijas Ekstralīgā - 13 punktu no 15 iespējamajiem.

Savu līdz šim rezultatīvāko maču Polijas spīdveja Ekstralīgā, kas ir spīdveja klubu spēcīgākā līga pasaulē, aizvadīja Latvijas izlases līderis Andžejs Ļebedevs, bet viņa pārstāvētā Vroclavas "Betard Sparta" kļuva par līderi.

Vroclavas komanda savā mototrekā 11 000 skatītāju klātbūtnē ar 56:34 pārspēja Ribņikas ROW vienību un Andžejs Ļebedevs bija uzvarētāju rindās rezultatīvākais braucējs - 13 punkti no 15 iespējamajiem (nezaudēja nevienam no pretinieku komandas braucējiem, divreiz savā pārī atveda 5:1 un vienreiz - 4:2). Kopš SEC (Eiropas čempionāts) pirmā finālposma, kurā 22 gadus vecais daugavpilietis bija trešais, Andžejs demonstrē teicamu braukšanu un viņš bija viens no labākajiem arī Pasaules kausa pusfinālā un race-off sacensībās.
Ribņikas komandas rindās nebija Grigorija Lagutas, kurš nedrīkst startēt dopinga (meldonija) dēļ un par kura tālāko likteni vēl nekas nav zināms, tā ka pretinieki brauca bez viena no saviem līderiem. Tas gan nenozīmē, ka uzvara Vroclavas komandai nāca viegli - viesu rindās izcēlās Adrians Vorina (13 punktu) un Zviedrijas izlases kapteinis, bijušais "Loko" braucējs Fredriks Lindgrens (10). 4. braucienā Maksims Drabiks un Ļebedevs atveda 5:1 uzvaru un palielināja mājinieku pārsvaru līdz 15:9, bet 8. braucienā šis pāris atveda 4:2 (Ļebedevs bija pirmais, apsteigdams Lindgrenu) un "Betard Sparta" pārsvars jau sasniedza 16 punktus (32:16). Tikai tad kļuva skaidrs, ka viesi neizglābsies. Punktu ar uzvaru pēdējā 15. braucienā pielika Ļebedevs (uzvara pār junioru pasaules čempionu austrālieti Maksu Friki un Lindgrenu) - 3:3 un 56:34 kopā.
Vroclavas komandā vēl 11 punktus atveda šā gada pārsteidzošais Polijas čempions Šimons Vožņaks, bet pa 9 punktiem junioram Drabikam un divkārtējam pasaules čempionam britam Taiam Vofindenam. 7 punkti čeham Vāclavam Milikam.
"Tas nebija viegls mačs," secināja Andžejs Ļebedevs. "Ja skatās tikai uz galarezultātu, tyad var domāt, ka uzvarējām viegli, taču tā nebija. Paldies ROW komandai par labu cīņu. Ar savu sniegumu esmu apmierināts, pēdējās sacensībās viss sanāk labi un liels nopelns te ir mehāniķiem, kā arī dzinēju sagatavošanas meistaram Rišardam Kovaļskim, kuri rūpējas par maniem dzinējiem."
Pēc šīs uzvaras Vroclavas komanda kļuva par Ekstralīgas līderi - 16 punktu 9 mačos. Tik pat punktu, bet 10 mačos ir Lešno "Fogo Unia", 15 punktu 9 mačos - Gožuvas "Stal", 12 punktu 8 mačos - Zeļona Guras "Falubasz".