Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Zmarzlika un Gusta šovs Jislavedā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Zmarzlika un Gusta šovs Jislavedā
Francis Gusts

Zviedrijas Bauhaus-Ligan čempionātā spīdvejā "Lejonen Gislaved" komanda savā mototrekā ar 60:30 pārspēja Hallstavikas komandu "Rospiggarna". Savā jaunajā zviedru klubā lieliski debiteāja Francis Gusts - pasaules čempions polis Bartošs Zmarzliks un Gusts sarīkoja īstu šovu.

Bartošs Zmarzliks ir Franča Gusta elks spīdvejā. Savulaik Franci savās rindās gribēja redzēt Gožuvas komanda "Stal", viņš vairākkārt ir arī trenējies Gožuvas mototrekā un tur saticies arī ar Zmarzliku, kurš līdz šai sezonai pārstvāja "Stal" komandu. Abi arī nofotografējās.

Šosezon Gusts ir vienā komandā ar savu elku Zviedrijas Bauhaus-Ligan čempionātā.
Sezonas pirmajā mačā Francis Gusts nevarēja piedalīties, jo nevarēja paspēt ierasties no Eiropas čempionāta pusfinālā Austrijā, toties pirmajā mačā Jislavedas mototrekā viņš "Lauvu" rindās bija viens no labākajiem. Gusta rēķinā 13 punkti četros braucienos (trīs uzvaras), bet Zmarzliks atveda 14 punktus. Abi divreiz startēja arī vienā pārī un abas reizes uzvarēja ar 5:1 - vispirms pirmais bija Gusts, bet otrais Zmarzliks, bet nākamreiz otrādi. Pa reizei Gusts uzvarēja, braukdams pārī ar bijuši Daugavpils "Optibet Lokomotīve" braucēju zviedru Peteru Jungu un poli Dominiku Kuberu.

Zaudējumu piedzīvoja Andžeja Ļebedeva pārstāvētā komanda Molillas "Dackarna", kas savā mototrekā ar 39:51 piekāpās "Kumla Indianerna" spīdvejistiem. Ļebedevam 5 punkti (divas otrās un viena trešā vieta). Nevienam no mājiniekiem neizdevās iegūt kaut vai desmit punktus, bet viesu rindāss 15 no 15 iespējamajiem punktiem sakrāja austrālietis Džeisons Doils, 13 punkti viņa tautietim Maksam Frikam. "Optibet Lokomotīve" junioram Gustavam Grānam - 3 punkti (uzvara un divas ceturtās vietas).