Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Antonio Lindbeks tuvu pārejai uz "Lokomotīvi"

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Antonio Lindbeks tuvu pārejai uz "Lokomotīvi"
Antonio Lindbeks ir tuvu pārejai uz Daugavpils "Lokomotīvi".

Ļoti iespējams, ka jaunajā spīdveja sezonā Daugavpils "Lokomotīves" rindas papildinās pašreiz vienīgais pasaulē augstas klases tumšādainais braucējs Antonio Lindbeks no Zviedrijas. 2012. gada divu "Grand Prix" seriāla posmu uzvarētājs (Terencāno un Toruņā) pagājušo sezonu aizvadīja Ribņikas komandā, kas arī startē Polijas Nice spīdveja līgā.

Likteņa ironija, bet tieši Daugavpils "Lokomotives" mototrekā Riodežaneiru dzimušais brazīlietis un Zviedrijas pilsonis (savulaik tika pamests uz ielas nelielā pilsētiņā pie Sanpaulu ar zīmīti "Mani sauc Antonio", zēnu uz ielas arī atrada policija, bet tad viņu pieņēma Lindbeku ģimene no Zviedrijas) Antonio Lindbeks savulaik aizvadīja vienas no savām pirmajām starptautiskajām sacensībām, kas bija pasaules junioru čempionāta 1/4 fināls. Kopš tā laika 'Toninju" iekaroja vietējās publikas simpātijas un jau iepriekš dažas reizes bija runas par viņa iespējamo pāriešanu uz "Lokomotīvi", taču tagad tas var arī notikt - sarunas ir ļoti tuvu līguma parakstīšanai (oficiāli līgumus ar jauniem jeb citu klubu braucējiem drīkst slēgt no 19. decembra, tieši tāpēc vēl nav pielikts punkts līgumam ar citu Zviedrijas spīdvejistu Fredriku Lindgrenu).
Savulaik Antonio Lindbeku uzskatīja par vienu no talantīgākajiem jaunajiem spīdvejistiem pasaulē, 2006. gadā viņš kļuva par pasaules vicečempionu starp junioriem, bet jau pirms diviem gadiem bija uzvarējis Eiropas junioru čempionātā un Zviedrijas izlases sastāvā kļuvis par Pasaules kausa ieguvēju (19 gadu vecumā!). Pavisam Zviedrijas izlases sastāvā viņš sešas reizes bija trijniekā Pasaules kausa izcīņā.
Diemžēl arī ar Antonio notika tas, kas dažreiz notiek ar jaunajiem sporta talantiem... 2007. gadā policija viņu otro reizi aizturēja par braukšanu pie stūres alkohola reibumā, jauneklis bija aizrāvies ar "skaistas dzīves" baudīšanu un pat paziņoja par karjeras beigšanu, taču palīgā atnāca seškārtējais pasaules čempions Tonijs Rikardsons, kurš burtiski izvilka Antonio no bedres. Tieši Rikardsonam viņš var būt pateicīgs, ka palika spīdvejā un ka pirms diviem gadiem divreiz uzvarēja GP seriāla posmos (vēl 2005. un 2006. gadā Lindbeks GP seriāla kopvērtējumā bija 10. vietā), bet kopvērtējumā ieņēma 7. vietu. Nākamā sezona tik laba vairs nebija (13. vieta), Lindbeks izkrita no GP dalībnieku pulka, kurā šosezon atkal centīsies atgriezties.
Ja "Lokomot[īvei" izdosies papildināt sastāvu arī ar Antonio Lindbeku, tad 2015. gada sezonā Daugavpils komanda var kļūt par vienu no spēcīgākajām pēc ranga otrajā spēcīgākajā Polijas un 5.-6. spēcīgākajā pasaules spīdveja līgā.

     [+] [-]

, 2014-12-09 17:44, pirms 9 gadiem
Ceram un gaidam.