Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Jevgeņijs Kostigovs otrais Rovnā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Jevgeņijs Kostigovs otrais Rovnā
Jevgeņijs Kostigovs - otrais starptaitiskajās sezonas noslēguma sacensībās Rovnā.

Sezonas noslēguma sacensībās spīdvejā Rovnas mototrekā Ukrainā otro vietu ieņēma šā gada desmitais labākais juniors pasaulē Jevgeņijs Kostigovs, Tikai mazliet līdz iekļūšanai finālā pietrūka Artjomam Trofimovam, bet vērtīgu starptautisku pieredzi guva Ernests Matjušonoks.

Sacensībās vienā no izdzīvojušajiem Ukrainas spīdveja centriem Rovnā bez mājiniekiem piedalījās motobraucēji no Polijas un Latvijas, kā arī viens argentīnietis. Jau iepriekš varēja noteikt 5-6 sportistu loku, kas spēkosies vispirms par vietu finālā, bet tad par uzvaru, tajā bija arī Jevgeņijs Kostigovs un viņš sev atvēlēto favorīta lomu attaisnoja.
Piecos braucienos Kostigovs ieguva 13 punktus no 15 iespējamajiem (piekāpās tikai mājiniekam Dmitrijam Mostovikam savā pirmajā braucienā un pieredzējušajam polim Jakubam Jamrugam), savukārt finālā Jevgeņijs finišēja otrais aiz jau minētā Jamruga no Tarnuvas "Azoty Unia" (komanda uzvarēja Nice līgā un atgriezās Polijas Ekstralīgā). Trešais - vēl viens poļu spīdvejists Marcels Kajzers.
Labas sacensības aizvadīja 17 gadus vecais Artjoms Trofimovs, kurš ieguva 9 punktus un palika pirmais aiz finālistiem - 5. vieta (vienā braucienā - kritiens, kas, iespējams, arī atņēma vietu finālā). Tikai 15 gadus vecais krāslavietis Ernests Matjušonoks pirmo reizi piedalījās tādās sacensībās ārzemēs, ieguva 4 punktus (vienā braucienā, cīnoties par otro vietu, tika piedzīvots kritiens) un ierindojās 13. vietā. Vērtīga pieredze.