Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Spīdveja izsalkums" Daugavpilī

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

"Spīdveja izsalkums" Daugavpilī
Daugavpils komandas braucēji un pilna centrālā tribīne līksmo par uzvaru pār Poznaņas komandu.

Polijas spīdveja 2. līgas maču Daugavpilī starp "Optibet Lokomotīve" un Poznaņas "SpecHouse PSŽ" komandām apmeklēja 5000 skatītāju. Apmēram tik pat to bija arī sezonas pirmajā mačā ar Tarnuvas komandu "Unia" un Daugavpils komanda pašreiz ir apmeklētākā komanda savā mototrekā visā 2. līgā. Un ne tikai 2. līgā...

Divas sezonas spīdveja sacensības notika vai nu bez skatītājiem, vai arī ar ierobežotu skatītāju skaitu, tā ka Latvijas spīdveja galvaspilsētā jau bija pamatīgi izsalkuši pēc spīdveja.

"Loko" labākajās sezonās - kad komanda uzvarēja 1. līgā - uz mačiem ar galvenajiem konkurentiem nāca ap 6000 skatītāju (stadiona tribīnēs ir 6000 sēdvietu, ja pieskaita stāvvietas virs tribīnēm - var sanākt arī 7000 skatītāju), pēdējās sezonās pirms COVID-19 ierobežojumiem un aizliegumiem skatītāju skaits bija nedaudz krities, taču 3-4 tūkstošu robežās tas svārstījās.

Skatitāji brauc ne tikai no tuvākajām pilsētām, Krāslavas vai Ilūkstes, bet arī no Jēkabpils un Rīgas, brauc arī no Lietuvas pierobežu pilsētām.

Polijas spīdveja trijās līgās apkopots kopējais skatītāju skaits un skatītāju skaits caurmērā vienā mačā savā mototrekā. Daugavpils "Optibet Lokomotīve" ar 4625 skatītājiem caurmērā vienā mačā ir pirmajā vietā 2. līgā (4000 vēl ir tikai Poznaņas komandai).

Tikai divām 1. līgas komandām (Zeļona Gurai un Bidgoščai) ir vairāk skatītāju caurmērā vienā mačā mājās nekā daugavpiliešiem (attiecīgi 7000 un 5500). Ekstralīgā līdere ir Vroclavas "Betard Sparta" - caurmērā 11 915 skatītāji vienā mačā Vroclavā.

     [+] [-]

, 2022-06-09 11:25, pirms 2 gadiem
Spīdvejs Daugavpilī ir pārliecinoši populārākais sporta veids,neskatoties uz to,ka komanda piedalās tikai Polijas pēc spēka trešajā līgā.Polijas spīdveja līmenis ir izlīdzinājies, un jebkura otrās līgas komanda var būt labs pretinieks arī Ekstralīgā esošajām komandām.Sacensību iznākumi nav paredzami,tās ir aizraujošas un saspringtas.Tas ir tas,kas vajadzīgs līdzjūtējiem,paredzams,ka šādos apstākļos skatītāju masveidība un atbalsts Lokomotīves braucējiem tikai pieaugs.