Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Francis Gusts atved uzvaru pret čempioniem

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Francis Gusts atved uzvaru pret čempioniem
Francim Gustam - līdz šim labākais mačs Dānijas spīdveja līgā.

Savu līdz šim labāko maču Dānijas spīdveja līgā aizvadīja Francis Gusts. Junioru pasaules čempionāta (SGP2) vicelīderis sakrāja 14 punktus sešos braucienos un sekmēja "Grindsted" komandas uzvaru pār titula īpašnieci "Holsted Tigers" komandu ar 44:38.

"Tīģeru" rindās savainojuma dēļ nebija viņu "galvenā tīģera" Nikija Pedersena (nav zināms, vai šosezon vēl varēs braukt), kas mazināja viesu komandas spēku. Mačs ritēja kā pa viļņiem un vispirms viļņa virspusē atradās mājinieki - pēc sešiem braucieniem viņi bija vadībā ar 22:14.

Bet tad... 7. brauciens - 1:5. 8. brauciens - Gustam izstāšanās motocikla vainas dēļ, Patrikam Hansenam - diskvalifikācija. 0:5 un summā - jau 23:24. Nākamajos divos braucienos komandas apmainījās ar 5:1 uzvarām, bet trīs braucienus pirms beigām rezultāts bija 33:31 viesu labā. Un tad savu vārdu teica mājinieku pāris Francis Gusts/Kenets Bjerre.

Vispirms viņi 12. braucienā uzvarēja ar 5:1 un atguva savai komandai vadību - 36:34, bet tad ar 5:1 uzvaru pēdējā braucienā pielika uzvaras punktu - 44:38. Abos šajos braucienos pirmais finišēja Gusts.

Mājinieku uzvaru sekmēja arī jaunais Daugavpils "Optibert Lokomotīve" leģionārs, dāņu juniors Kevins Jūls Pedersens - viņam 6 punkti. Abi šā gada SGP2 pusfinālu uzvarētāji Gusts un Pedersens vienā pārī startēja vienreiz un uzvarēja ar 4:2.

"Holsted Tigers" komandai tas bija pirmais zaudējums šā gada čempionātā, savukārt "Grindsted" komanda ar 6 punktiem turnīra tabulā pakāpās uz 6. vietu.

Sliktu laika apstākļu dēļ (stipri pielijis mototreks) nenotika Andžeja Ļebedeva pārstāvētās komandas "Fjelsted" mačs ar "Esbjerg Vikings" komandu.