Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Francis Gusts atkal brauc

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Francis Gusts atkal brauc
Francis Gusts treniņā Goričanas mototrekā.

Pagājušās nedēļas nogalē Goričanas mototrekā Horvātijā pirmos treniņus uz motocikla pēc smaga savainojuma aizvadīja viens no pasaulē labākajiem spīdveja junioriem Francis Gusts. Pagājušo sezonu Polijas 2. līgas labākajam spīdvejistam (vienā braucienā caurmērā gūto punktu skaita ziņā) nācās pabeigt pabeigt priekšlaicīgi un tika paredzēts, ka 2023. gada sezonu viņam nāksies sākt vēlāk nekā parasti, taču viss notiek citādāk - labāk.

2021. gada Eiropas U19 junioru čempions un pagājušā gada Eiropas U19 pāru vicečempions (kopā ar Ņikitu Kauliņu un Māri Streļcovu) Francis Gusts pērn savainojuma dēļ nepabeidza sezonu pasaules junioru čempionātā, kā arī Polijas 2. līgā Poznaņas komandas rindās un Dānijā Grindstedas klubā. Visu ziemu Francis cītīgi trenējās, ik pa laikam devās atrādīries dakteriem slavenajā Poznaņas klīnikā, taču tikai pēc pirmajiem treniņiem uz motocikla varēja pateikt, kāda ir situācija.

"Braukt varu ar pilnu slodzi, esmu noilgojies pēc braukšanas un tāpēc tagad jūtos īpaši labi. Labās kājas ceļgalu braukšanas laikā nejūt un pērn gūtais savainojums netraucē. Vienīgi nevaru vēl ātri paskriet - tad gan vēl savainojums par sevi sāpīgi atgādina," pēc pirmajiem treniņiem uz motocikla Goričanā pastāstīja Francis Gusts. "Tagad dosimies uz Vroclavu, kur tiks veikta magnētiskā rezonanse un ar tad braukšu uz Poznaņas kļīniku, kur man tika veikta operācija. Dakteri skatīsies un lems, ko un cik lielā apjomā drīkstu darīt turpmāk. Sastiegt neko nedrīkst, kaut gan braukt jau varu pilnā ātrumā un ar pilnu slodzi."

Vēl nav zināms, kurā Polijas komandā Francis Gusts būs 2023. gada sezonā. Viņam ir līgums ar vienu no Ekstralīgas spēcīgākajām komandām Vroclavas "Betard Sparta", taču gan Francis pats, gan klubā saprot, ka pagaidām viņš vēl nav pamatsastāva braucējs un arī U24 braucēja lomā vēl nevar izkonkurēt britu Danielu Bjūliju. Polijā raksta, ka uz Gustu U24 braucēja statusā Vroclava cer 2024. gada serzonā. Poznaņas komanda pērn iekļuva 1. līgā un "Skorpioni" gribētu redzēt Gustu savās rindās arī šosezon, taču klubi vēl nav vienojušies. Arī citi 1. līgas klubi gribētu redzēt Gustu savās rindās un, kā atkal raksta Polijā, tieši Francis Gusts pašreiz ir dārgākais starp visiem spīdvejistiem, kuri jaunajā sezonā kādam tiks izīrēti. Skaidrs, ka Francim Polijā nepieciešama pilnvērtīga sezona - ar regulāru piedalīšanos sacensībās, ko labi apzinās gan viņš pats, gan Vroclavas kluba vadība.

Jaunajā sezonā Francim Gustam ir līgums ar vienu no Zviedrijas Bauhaus-Ligan čempionāta favorītiem "Lejonen Gislaved" un ar Grindstedas komandu Dānijā.