Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Biķernieku trekā startēs pasaules spīdveja nākotnes čempioni

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Biķernieku trekā startēs pasaules spīdveja nākotnes čempioni
Foto: FIMSpeedway.com

Spīdveja sacensību rīkotājs “D4K” SIA vienojies ar “DeWALT” produkcijas oficiālo izplatītāju un servisa centru Baltijas valstīs “Lic Gotus” SIA par šogad uzsāktās sadarbības turpināšanu, zīmolam kļūstot par 2024. gada FIM Speedway GP2 Latvijas posma nosaukuma sponsoru. ''2024 DeWALT FIM Speedway GP2 of Latvia – Riga'' notiks nākamā gada 6. septembrī, Rīgā, Biķernieku trases spīdveja stadionā, sacensībās piedaloties 16 ātrākajiem un talantīgākajiem pasaules spīdveja nākotnes čempioniem – jauniešiem, kuri vēl nav sasnieguši 21 gada vecumu

''Bija patiess prieks un pagodinājums būt par ''2023 DeWALT FIM Speedway of Nations 2'' sacensību atbalstītāju. Patiesi varam apliecināt, ka braucējus gluži kā “DeWALT” zīmolu raksturo precizitāte, jauda un izturība, par ko pārliecinājāmies šogad jau notikušo sacensību gaitā. Arī Biķernieku trase ir gatava uzņemt šīs dinamiskās un elpu aizraujošās sacensības, kuras apmeklē tik plašs apmeklētāju skaits no dažādām pasaules valstīm. Paldies lieliskajiem organizatoriem un šodien ar lepnumu varam paziņot, ka arī jaunajā sezonā būsim ''2024 DeWALT FIM Speedway GP2 of Latvia – Riga atbalstītājs!''.

''Ikvienu apmeklētāju aicinām ielūkoties arī DeWALT fanu zonā, kur Jūs sagaidīs DeWALT Demo buss un dažādas aktivitātes, lai kopīgi sarīkotu pasākumu, līdzjust dalībnieku sekmēm trekā un izbaudīt spraigo sacensību garu,'' apmeklēt sacensības aicina “DeWALT” produkcijas oficiālā izplatītāja Baltijas valstīs “Lic Gotus” valdes priekšsēdētājs Gustavs Oto Švinka.

''2024 DeWALT FIM Speedway GP2 of Latvia – Riga'' (FIM SGP2) startēs 16 meistarīgākie jaunieši, kuri vēl nav sasnieguši 21 gada vecumu, bet kuri ar savām prasmēm trasē pierādījuši, ka jau tuvākajā laikā metīs izaicinājuma cimdu pasaules ātrākajiem, jau tuvākajā nākotnē cīnoties par pasaules čempiontitulu. Neskatoties uz savu vecumu, FIM SGP2 braucēji sacensībās piedalās ar tehniski tādiem pašiem motocikliem, ar kādiem FIM Speedway Grand Prix posmos startē pieredzējušie braucēji. Arī sacensību formāts ir identisks Grand Prix sacensībām. Katrā posmā par uzvaru cīnās 16 braucēji (sacensībām tiek pieteikti arī divi rezervisti), katram dalībniekam paredzot vismaz piecus braucienus, kuros viens otram līdzās startē četri braucēji. Saglabājot spīdveja dinamisko braucienu raksturu, braucēji četru apļu garumā sacenšas par iespējami augstāku pozīciju, tādējādi iegūstot iespējami vairāk punktus – brauciena uzvarētājam tiek 3 punkti, otrās vietas ieguvējam – 2 punkti, trešās vietas ieguvējam – 1 punkts, bet brauciena lēnākais dalībnieks paliek bez punktiem. Pēc priekšbraucienu veikšanas astoņi braucēji ar augstāko punktu summu kvalificēsies startam pusfinālā, bet katra pusfināla divi ātrākie braucēji sacensības noslēgs ar dalību izšķirošajā finālbraucienā, noskaidrojot ''2024 DeWALT FIM Speedway GP2 of Latvia – Riga'' uzvarētāju.

''Patiess gandarījums, ka manas komandas ieguldīto darbu augstu novērtējis ne vien pasaules čempionāta rīkotājs un skatītāju tūkstoši tribīnēs, bet arī viens no mūsu sacensību nosaukuma sponsoriem, ar kuru pirmā tikšanās par iespējamo sadarbību noritēja vien pirms pāris mēnešiem. Liels paldies “DeWALT” produkcijas oficiālajam izplatītājam Baltijas valstīs “Lic Gotus” par šo sniegto uzticības kredītu, ne vien turpinot rūpēties par sacensību tehnisko atbalstu, bet arī nostiprinot uzsākto sadarbību, kas ļaus ap Biķernieku spīdveja treku izvietot papildu tribīnes, padarot mūsu rīkotās sacensības pieejamākas vēl plašākam apmeklētāju lokam!'' par sadarbības turpināšanu izsakās sacensību rīkotājs Daniels Kārkliņš.

FIM SGP2 2024. gada sezonas kalendārā iekļautas kopumā trīs sacensības. Jaunā sezona sāksies 14. jūnijā Malillā, Zviedrijā, bet noslēgsies 27. septembrī Torunā, Polijā. Tikmēr 6. septembrī Latvijā notiks sezonas otrais posms ''2024 DeWALT FIM Speedway GP2 of Latvia – Riga''. Neskatoties uz to, ka dalībnieku saraksts taps zināms vien pāris nedēļas pirms gaidāmo sacensību starta, jau šodien zināms, ka Biķernieku stadionā bez latviešu spīdveja braucēja neiztikt – par to parūpēsies katra posma rīkotāja rīcībā esošais īpašais ielūgums jeb “wild card”.

FIM SGP2 2024. gada sezonas kalendārs:
1. FIM Speedway GP2 of Sweden – Malilla Malilla, Zviedrija 14. jūnijs
2. DeWALT FIM Speedway GP2 of Latvia – Riga, Latvija 6. septembris
3. FIM Speedway GP2 of Poland – Torun

Informāciju sagatavoja:
Jānis Unbedahts