Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Ļebedevs un Ansviesulis vēl turpina, Gustam - operācija un pauze

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Ļebedevs un Ansviesulis vēl turpina, Gustam - operācija un pauze
Andžejs Ļebedevs divcīņā ar Peteru Kildemanu.

Spīdveja sezona tuvojas beigām. Priekšlaicīgi tā beidzās Francim Gustam - viņam Poznaņā tika veikta kreisās rokas delnas operācija, savukārt Andžejs Ļebedevs un Ričards Ansviesulis vēl piedalīsies sacensībās gan šīs, gan nākamās nedēļas beigās. Iespējams, ka Polijas 2. līgas individuālajā čempionātā Pilā piedalīsies Jevgeņijs Kostigovs. Tad gan "ātrais ceļs" mūsu spīdvejistiem šosezon būs ciet.

Andžejam Ļebedevam sestdien Pardubices komandas sastāvā būs Čehijas komandu čempionāta pēdējais posms un Pardubices komanda ir tuvu titula iegūšanai. Savukārt svētdien Andžejs piedalīsies vecākajās starptautiskajās spīdveja sacensībās Polijā - jau 71. reizi Ostruvā risināsies "Turniej Lancuch Herbowy". Tajās, piemēram, divreiz ir uzvarējis četrkārtējais un pašreizējais pasaules čempions Bartošs Zmarzliks, vienreiz pirmais bija trīskārtējais pasaules čempions brits Tais Vofindens, bet pērn otrais bija šā gada pasaules vicečempions zviedrs Fredriks Lindgrens (uzvarēja Bartošs Smektala). Šogad neviena no pasaules čempioniem nebūs, taču dalībnieku sastāvs tik un tā ir spēcīgs. Ļebedevam šajās sacensībās līdz šim trijniekā nebija izdevies tikt - 6. vieta 2017. gadā un 5. vieta 2019. gadā. Savukārt vēl pēc nedēļas - 14. oktobrī - Ļebedevs piedalīsies starptautiskās sacensībās Vācijā un ar to 2023. gada sezona būs beigusies.
Atgādināšu, ka Andžejs šogad kļuva par Zviedrijas čempionu (jau ceturto reizi) Molillas "Dackarna" sastāvā, ieņēma 5. vietu Eiropas čempionātā un nodrošināja sev vietu nākamā gada SEC finālposmos, trešo reizi kļuva par Latvijas čempionu, bija tuvu pusfinālam četros GP posmos un tika iekļauts starp 2024. gada "Grand Prix" sariāla pamatdalībniekiem.
Ričards Ansviesulis savu pēdējo sezonu juniora statusā pabeigs Čehijā un Austrijā. Svētdien Čehijā viņš piedalīsies sacensībās Krško (Slovēnija) komandas sastāvā, bet 14. un 15. oktobrī - divas starptautiskas sacensības Austrijā.
Jevgeņijs Kostigovs ir pirmais rezervists Polijas 2. līgas individuālajā čempionātā, kas nākamās nedēļas nogalē paredzēts Pilā. Ja kāds izkrīt, tad Kostigovs startēs.
Francis Gusts otro sezonu pēc kārtas savainojumu dēļ nevar aizvadīt pilnvērtīgi. Pasaules junioru čempionātā viņš pēdējā finālposmā tik un tā iekļuva finālā, bet kopvērtējumā, piedalījies divos no trim finālposmiem, ieņēma 10. vietu, savukārt Eiropas U19 pāru čempionātā kopā ar Ansviesuli un Ernestu Matjušonoku ieguva bronzas medaļu. Šosezon bija arī debija GP posmā (Rīgā), taču kopumā sezona atkal sanāca saraustīta. Kritiens un kreisās rokas plaukstas savainojums Zviedrijas "Bauhaus-Ligan" čempionāta mačā (Jislavedas "Lejonen" sastāvā) bija nopietnāks nekā sākotnēji likās.
"Plauksta it kā dzija, braukt varēja un to arī darīju, taču laikam nevajadzēja - izrādījās, ka tāpēc līdz galam plauksta nesadzija. Pēdējās sacensībās varēju labi nobarukt pāris braucienus un tas arī viss," atzina Francis Gusts. "Poznaņā - tajā pašā slavenajā klīnikā, kur man pērn tika veikla ceļa operācija - man veica plaukstas operāciju, ņēma no gurna kaulu, lai saliktu visu vietās, un pašreiz nevaru darīt neko. Mācos. Jāsavelk kopā mācības LSPA, kamēr nav iespējami nekādi treniņi. Ģipsi noņems pēc 5-6 nedēļām, bet tālāk... Jāskatās. Optimistiskais variants ir 3 mēneši, pesimistiskais - 6 mēneši bez slodzes plaukstai. Tas katram ir indivuduāli un es ceru, ka jaunvāra beigās varēšu sākt pilnvērtīgi treneties, ceru, ka būšu tuvāk optimistiskajam variantam..."
- Pašreiz laikam nav iespējams paredzēt, kurā komandā nākamsezon brauksi...
- Līgums ar Vroclavas "Betard Sparta" (šā gada Polijas vicečempione - A.K.) man ir vēl uz trim sezonām, taču pašreiz patiešām ir pāragri runāt par to, kur nākamsezon braukšu. Vispirms vispār jāatsāk braukt. Vroclava cer, ka varēšu braukt viņu komandā U24 Ekstralīgā, bet tad viņi mani varēs izīrēt kādai 1. vai 2. līgas komandai. Redzēs, ko izlems par ārzemju junioriem Ekstralīgas klubos. Droši vien, ka būs piedāvājumi arī no Zviedrijas un Dānijas, taču tas pašreiz nav aktuāli. Vispirms jāizveseļojas.
Janvārī Francim Gustam paliks 21 gads un nākamā viņam būs pēdējā sezona juniora statusā. Jācer, ka pilvērtīga sezona.