Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

"Lokomotīves" spīdvejisti Eiropas čempionāta finālam iesildās ar sagrāvi viesos

"Lokomotīves" spīdvejisti Eiropas čempionāta finālam iesildās ar sagrāvi viesos
Kjasts Podžuks
Foto: Aivars Račko, Sportacentrs.com

Polijas 1. spīdveja līgas otrā posma pirmajās sacīkstēs neveiksmīgi nobraukuši Daugavpils "Lokomotīves" braucēji, kas bez jekbādiem variantiem ar 30:60 atzina Gņezno "Start" pārākumu. Mūsu komandā līdera cienīgu sniegumu nodemonstrēja Mikaels Makss, kuram 11 punkti. Jau 18. augustā divi mūsu braucēji piedalīsies Eiropas čempionāta fināla pirmajā posmā.

Daugavpils "Lokomotīve" caur adatas aci tika līdz Polijas 1. spīdveja līgas labāko četriniekam, kur pretiniekos sagaida ļoti spēcīgas blices. Pirmā no cīņām bija pret zvaigžņoto Gņezno "Start", kam ierindā bija visi labākie ar Antonio Lindbeku, Bjarni Pedersenu un Magnusu Zeterstrēmu priekšgalā. Mums sastāvā netika iekļauts dānis Kenets Hansens un krievs Vadims Tarasenko.

Sākums nebija slikts, jo pirmajos braucienos uzvaras Andžejam Ļebedevam un Mikaelam Maksam. Neskatoties uz to, ka partneri (Pļešakovs un Karavackis) bija pēdējie, summā tas deva rezultātu 6:6. Tālākais gan bija no krietni skumjākas operas. Viens zaudējums sekoja citam, kā rezultātā pirms 13. brauciena 18:54.

Tikai šajā brīdī beidzot pamodās Romāns Považnijs (līdz tam tikai viens punkts!), kurš izcīnīja panākumu, bet Vjačeslavs Giruckis bija trešais, aiz sevis atstājot Zeterstrēmu. 14. braucienā Giruckis otrais, bet Andžejs Ļebedevs bija trešais. Punktu cīņai pielika Maksa un Kjasta Podžuks dubultuzvara - 30:60.

Maksam piecos braucienos 11 no 15 iespējamajiem punktiem, Podžukam šoreiz 7+1, bet Ļebedevam - 6. Považnijam četri punkti, bet Giruckim šoreiz trīs, bet Karavackim un Pļešakovam naudas balvas par iegūtajiem punktiem nepienāksies, jo tādu nebija.

12. augustā "Lokomotīve" savā trekā uzņems Grudzjoncas "GTŽ", kas ar 51:39 uzvarēja Ļubļinu.

Arvien tuvāk nāk Eiropas čempionāta fināls, kas pirmo reizi norisināsies četros posmos. Pirmais no tiem 18. augustā Polijas pilsētiņā Ravičā, bet 1. septembrī Daugavpilī norisināsies otrais posms. Kvalifikācijas barjeru izdevās pārvarēt Podžukam un Ļebedevam, bet Latvijas posmā mums pienāksies arī "wild-card", tā ka šogad Eiropas čempionātam būs jāseko līdzi cītīgi. 2011. gadā par uzvarētāju kļuva Grigorijs Laguta, kas finālā būs arī šoreiz. No citām spilgtākajām zvaigznēm jāizceļ poļi Tomašs Gapiņskis, Roberts Miškovjaks un Mihals Ščepaņjaks, ukrainis Andrejs Karpovs, dānis Kenets Larsens. Vēl nav zināmi to spīdvejistu vārdi, kurus uz finālposmiem aicinās motosporta federācija. Tādi būs četri.


Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).
Foto: FIM SGP Latvia-Riga
2

Sākas biļešu tirdzniecība uz FIM pasaules spīdveja čempionāta Latvijas posmu

Šodien "Biļešu Paradīze" tirdzniecības vietās un interneta vietnē uzsākta ieejas biļešu tirdzniecība uz 2024. gada septembrī Latvijā paredzētajām FIM pasaules spīdveja čempionāta sacensībām. Šis būs jau otrais gads pēc kārtas, kad Rīgas Biķernieku trasē divus vakarus pēc kārtas norisināsies augstākā sportiskā līmeņa spīdveja sacensības – vispirms, piektdien, 6. septembrī, notiekot 2024 DeWALT FIM Speedway GP2 posmam, bet sestdien, 7. septembrī – 2024 FIM Speedway Grand Prix posmam. Ieejas biļetēm līdz 2024. gada 31. janvārim noteikta pazemināta cena.
Foto: FIMSpeedway.com

Biķernieku trekā startēs pasaules spīdveja nākotnes čempioni

Spīdveja sacensību rīkotājs “D4K” SIA vienojies ar “DeWALT” produkcijas oficiālo izplatītāju un servisa centru Baltijas valstīs “Lic Gotus” SIA par šogad uzsāktās sadarbības turpināšanu, zīmolam kļūstot par 2024. gada FIM Speedway GP2 Latvijas posma nosaukuma sponsoru. ''2024 DeWALT FIM Speedway GP2 of Latvia – Riga'' notiks nākamā gada 6. septembrī, Rīgā, Biķernieku trases spīdveja stadionā, sacensībās piedaloties 16 ātrākajiem un talantīgākajiem pasaules spīdveja nākotnes čempioniem – jauniešiem, kuri vēl nav sasnieguši 21 gada vecumu