Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Maksimums - race-off, minimums - 14 punktu

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Maksimums - race-off, minimums - 14 punktu
Latvijas spīdveja izlase pārliecinoši uzvarēja Pasaules kausa kvalifikācijā un atkal ir pasaules elitē, kurā centīsies palikt arī uz nākamo sezonu.

Latvijas spīdveja izlase šovakar Vēstervikas mototrekā Zviedrijā aizvadīs Pasaules kausa pusfinālu, kurā spēkosies ar Zviedrijas, Dānijas un Krievijas "ātrā ceļa" meistariem. Latvijas izlase pārliecinoši uzvarēja kvalifikācijā Rīgā, pēc gada pārtraukuma atgriezās elitē un negrib no tās aiziet jau pēc vienām sacensībām.

Kaut gan Dānijas spīdveja izlasē pašreiz nav izteikta līdera un daudzi uzskata, ka tajā ir krīze, tomēr tieši dāņi - Kenets Bjerre, Leons Madsens, Mihaels Jepsens Jensens, Nīlss Kristians Iversens un rezervists Frederiks Jakobsens - un mājinieki zviedri - Fredriks Lindgrens, Antonio Lindbeks, Andreass Junasons, Linuss Sundstrēms un rezervists Joels Kings - būs pretendenti uz pirmo vietu un iekļūšanu finālā pa taisnāko ceļu. Otrās un trešās vietas ieguvēji piektdien Lešno (Polija; šeit sestdien būs fināls, kurā jau ir mājinieki un pašreizējie Pasaules kausa īpašnieki poļi, kā arī pirmā pusfināla uzvarētāji briti) piedalīsies race-off jeb pēdējās cerības pusfinālā kopā ar Austrāliju un ASV. Vai Latvijas izlase varētu apsteigt Krieviju?
"Uz papīra" Krievijas izlase ar Emīlu Saifutdinovu un Grigoriju Lagutu priekšgalā ir spēcīgāka (turklāt abi līderi jau vairākas sezonas sekmīgi brauc Zviedrijā un viņiemn Vēstervikas mototreks ir ļoti labi zināms), taču tā nav neuzvarama. Vēl Krievijas izlasē ir Vadims Tarasenko, Andrejs Kudrjašovs un rezervists Gļebs Čugunovs (Artjoms Laguta nepiedalās, jo viņam ir nesaskaņas ar Krievijas motosporta federāciju) un viņi jau nav nu gan meistarīgāki par mūsu izlases braucējiem - tad jau drīzāk mūsējie ir favorīti. Turklāt nesen SEC (Eiropas čempionāta) pirmajā finālposmā Toruņā mūsu komandas līderis un kapteinis Andžejs Ļebedevs divreiz pārliecinoši pieveica G.Lagutu. Maksims Bogdanovs aizvada vienu no savām labākajām sezonām (pusfināls Latvijas GP izcīņā), savulaik piecas sezonas ir startējis "Masarna Avesta" komandā Zviedrijā un viņam šīs valsts spīdveja treki ir labi zināmi, arī Ļebedevs zviedru mototrekos ir braucis diezgan sekmīgi (Ļebedevu nupat savās rindās uzaicināja Elitserien klubs no Eskilstūnas). Ķasts Puodžuks ir pietiekami pieredzējis braucējs, lai ātri varētu "piešauties" sev mazāk zināmam mototrekam, turklāt Zviedrijā spīdveja celiņi nav tik īpatnēji, kā, piemēram, Lielbritānijā. Vismazāk pieredzes ir Jevgeņijam Kostigovam, taču viņš parasti labi brauc irdenos mototrekos un tieši tāds solās būt celiņš Vēstervikā.
Ja neizdosies tikt trijniekā un race-off sacensībās, tad jāpacenšas iegūt vismaz 14 punktus - proti, vairāk punktu nekā pirmajā pusfinālā atveda ceturtā komanda Čehija (13), lai nākamgad nebūtu jāpiedalās kvalifikācijā un lai būtu nodrošināja 8. vieta šā gada spīdveja Pasaules kausa izcīņā.