Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Lokomotīvei" būs grūts brauciens

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Daugavpils "Optibet Lokomotīve" spīdveja komanda svētdien plkst. 18 Polijas 2. līgas čempionāta mačā uzņems Pilas komandu "Polonia". Pilsētas svētku pēdējās dienas vakarā gribas iepriecināt daugavpiliešus un pilsētas viesus ar uzvaru, taču to nebūs viegli izdarīt - "Lokomotīvi" gaida grūts brauciens pēc diviem punktiem.

Pilas komanda tagad nav tik varena, kāda tā bija 90. gadu beigās (1999. gada Polijas čempione!), kad tās rindās brauca pats "Profesors" dānis Hanss Nīlsens, Jaroslavs Hampels, Rafals Dobruckis un citi augstas klases spīdveja meistari, pirms sezonas Pilas komanda pat tika uzskatīta par izteiktu pastarīti, bet tagad tā tāda vairs nav. Pirms pāris dienām komandas rindas papildināja pieredzējušais zviedrs Peters Jungs, kurš lieliski pārzina Daugavpils mototreku, jo 2018. gadā bija viens no "Loko" līderiem (caurmērā 2,23 punkti vienā braucienā), labi mūsu mototreku zina arī Arturs Mročka un Adrians Cīfers, nerunājot jau par mūsu pašu spīdveja audzēkni, 2020. gada junioru pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvēju Oļegu Mihailovu. Vēl ir pieredzējušais zviedrs Daniels Hendersons (pērn 5. vieta Zviedrijas čempionātā) un talantīgais angļu juniors Daniels Gilkess. Ieprieksējā mačā Pilas komanda savā mototrekā ar 51:39 uzvarēja Ravičas komandu (Mihailovam - 10 punktu) un apliecināja savu spēku.
Pērn "Loko" pārspēja Pilas komandu savā mototrekā ar 59:31 (viesos bija neizšķirts 45:45), taču no tā "Polonia" komandas sastāva pašreiz viesu rindās ir tikai Arturs Mročka.
Daugavpiliešim sastāvs būs acīmredzot tāds pats, kāds tas bija iepriekšējā mačā Tarnuvā - no leģionāriem tika uzaicināti tikai austrālietis Niks Moriss un dānis Kevins Jūls Pedersens. Pagaidām nav zināms, kurš būs ar 16. numuru - proti, rezervists, kurš nepieciešamības gadījumā varēs nomainīt jebkuru. Iespējams, ka tas būs Ričards Ansviesulis, lai varētu mainīt arī juniorus.
Turnīra tabulā Daugavpils komanda ar 5 punktiem piecos mačos dala 3. līdz 5. vietu ar Ravičas un Gņezno (6 mači) komandām, bet Pilas komandas reķinā ir 3 punkti.