Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Andžejs Ļebedevs kļūst par "spartieti" - vienā komandā ar Vofindenu

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Andžejs Ļebedevs kļūst par "spartieti" - vienā komandā ar Vofindenu
Andžejs Ļebedevs kļuvis par Vroclavas "Betard Sparta" spīdveja komandas braucēju. Lai izdodas debija Ekstralīgā!

Tagad tas ir oficiāli - aizvadītās sezonas labākais braucējs Polijas Nice spīdvejā līgā Andžejs Ļebedevs no Daugavpils "Lokomotīves" pāriet uz Ekstralīgas komandu Vroclavas "Betard Sparta", par ko spīdveja aprindās tika runāts jau uzreiz pēc spīdveja sezonas beigām. Vakar ar Andžeju tika noslēgts līgums uz 2017. gada sezonu.

Vienam no labākajiem Latvijas spīdveja meistariem bija piedāvājumi no vairākiem Ekstralīgas klubiem un vēl pirms aizvadītās sezonas beigām bija skaidrs, ka viņš pāries uz pasaulē spēcīgāko spīdveja līgu. Viņam vajadzēja uz to pāriet paša izaugsmes dēļ - rīt Andžejam paliek 22 gadi (apsveicam!), Nice līgā viņš divus gadus pēc kārtas ar Daugavpils "Lokomotīvi" kļuva par čempionu, bet aizvadītajā sezonā Ļebedevs kļuva par labāko Nice līgas braucēju (uzvarētu braucienu, caurmērā vienā braucienā atvestu punktu un procentuāli atvestu punktu ziņā) un viņam vajadzēja savā karjerā spert nākamo soli.
Vroclavas komanda savulaik četras reizes ir bijusi Polijas čempione (pēdējo reizi - pirms desmit gadiem), bet pēdējais lielākais panākums gūts 2015. gadā, kad "spartieši" kļuva par vicečempioniem. 2016. gada sezonā Vroclavas komanda Ekstralīgas regulārajā sezonā finišēja ceturtā un ceturtā palika arī izslēgšanas mačos. Vroclavā jau kaļ plānus nākamajai sezonai un cer atgriezties vismaz pirmajā trijniekā. Viens no plānu punktiem - Andžeja Ļebedeva iesaistīšana sastāvā (portālā sportowefakty.pl jau ir sarīkota ptauja par to, vai Ļebedevs kļūs par nākamās sezonas spilgtāko atklājumu Ekstralīgā).
Vroclavas komandas līderi aizvadītajā sezonā bija divkārtējais pasaules čempions un šā gada vicečempions brits Tais Vofindens, bijušais pasaules junioru čempions un 2015. gada Latvijas GP ieguvējs Macejs Janovskis, talantīgais (labākais!) čehu motobraucējs Vāclavs Miliks, pieredzējušais Tomašs Jendžejaks un viens no talantīgākajiem jaunajiem poļu braucējiem Maksims Drabiks. Nākamsezon jaunais komandas menedžeris, savulaiks pats viens no labākajiem poļu spīdvejistiem Rafals Dobruckis cer dod vairāk iespēju 22 gadus vecajam talantīgajam britu braucējam Nikam Morisam, "Betard Sparta" rindās no Lodzas "Orzel" iekļāvies vēl viens talantīgs poļu juniors, 18 gadus vecais Oskars Bobers. "Spartieši" bruņojas...

     [+] [-]

, 2016-11-03 09:16, pirms 7 gadiem
Būs iemesls vairāk pasekot arī Ekstralīgai.

     [+] [-]

, 2016-11-03 09:34, pirms 7 gadiem
Gan jau Toļa bieži par viņu rakstīs)

     [+] [-]

, 2016-11-03 12:14, pirms 7 gadiem
Komandas sastāvs kā no GP! Lieliski, lai veicas!