Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Andžejs Ļebedevs - Vācijas bundeslīgas čempions

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Andžejs Ļebedevs - Vācijas bundeslīgas čempions
Andžejs Ļebedevs otro reizi kļuva par Vācijas čempionu Landshutas "Devils" sastāvā.

Viens no Latvijas labākajiem spīdveja meistariem daugavpilietis Andžejs Ļebedevs otro reizi karjerā kļuva par Vācijas bundeslīgas čempionu Landshutas "Devils" komandas sastāvā. Otrajā finālmačā savā mototrekā "Velni" pārspēja MSC "Brokstedt" ar 51:34, bet Ļebedevs bija viens no trim līderiem uzvarētāju rindās.

Pirmajā mačā Brokstedā bavārieši uzvarēja ar 45:39. Tajā mačā Ļebedevs nepiedalījās, bet uz izšķirīgo finālmaču viņš atkal bija sastāvā un nepievīla - piecos braucienos Andžejs atveda 10 punktus, turklāt pārī ar dāni Leonu Madsenu guva trīs 5:1 uzvaras, bet vēl vienreiz atveda 5:1 kopā ar Martinu Smolinski.
Pēc sešiem braucieniem mājinieku pārsvars bija tikai 3 punkti (19:16; pirms tam 1:5 zaudējumu bija piedzīvojis arī Ļebedevs pār'ī ar Marku Risu), tā ka Madsena un Ļebedeva uzvara 7. braucienā ar 5:1 ļāva mājiniekiem atkal nedaudz atrauties - 24:17 - un viņi viesus sev tuvumā vairs nelaida. Ļoti lielā mērā izšķirīgs otrā finālmača un visa dueļa gaitā bija 10. brauciens, kurā tikās abu komandu līderi - Madsens un Ļebedevs ar 5:1 pārspēja Jūnasu Kīlmekorpi un Rūni Holtu, panāca 35:24 šajā mačā un 17 punkti pārsvaru summā. Višs praktiski bija izšķirts.Arī punktu pielkt tika uzticēts Madsenam ar Ļebedevu - atkal 5:1.
Landshutas komanda par Vācijas čempioni kļuva jau 17. (!) reizi kopš 1977. gada, kad sāka risināties bundeslīgas čempionāts.