Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Andžejs Ļebedevs iekļauts sezonas septiņniekā un devies pēc "Vācijas zelta"

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Andžejs Ļebedevs iekļauts sezonas septiņniekā un devies pēc "Vācijas zelta"
Andžejs Ļebedevs šosezon bija viens no labākajiem Polijas 1. līgas klubu čempionātā, bet tagad centīsies kļūt par Vācijas čempionu Landshutas AC "Devils" rindās.

Šā gada Latvijas čempions un Eiropas junioru vicečempions spīdvejā Andžejs Ļebedevs šodien un rīt AC "Landshut Devils" rindās cīnīsies par Vācijas čempiona titulu, bet Polijas 1. līgas čempionātā viņš ir iekļauts sezonas simboliskajā septiņniekā.

Polijas spīdveja klubu čempionātā visās trijās līgās nosaka katras kārtas simbolisko septiņnieku un Andžejs Ļebedevs 1. līgas labāko skaitā šosezon bija iekļauts 12 reizes. Vairāk - 13 reizes - starp labākajiem septiņiem tika minēts tikai Gdaņskas komandas juniors Kristians Piščeks, bet 10 reizes - vēl viens Gdaņskas komandas motobraucējs Artūrs Mročka. No Daugavpils "Lokomotīves" kārtas simboliskajā septiņiekā vēl tika minēti Ķasts Puodžuks (3 reizes), Jūnass Kīlmekorpi (2), Romāns Považnijs, Maksims Bogdanovs un Vadims Tarasenko (visi pa reizei).

Bez Ļebedeva sezonas simboliskajā septiņniekā vēl tika jau minētie Mročka un Piščeks, kā arī Daniels Jeleņevskis no Ļubinas komandas, ukrainis Andrejs Karpovs no Grudzjoncas komandas, Macejs Kuciapa no Ļubinas komandas un dānis Peters Kildemands no Lodzas komandas.

Šodien un rīt notiks Vācijas spīdveja līgas fināls - pašreizējais čempions Landshutas "Devils" tiksies ar Berlīnes "Wolfslake Falubaz". Pirmais mačs notiks šodien Berlīnē. Andžejs Ļebedevs šosezon jau ir sekmīgi startējis "Velnu" rindās un viņu uzaicināja ne tikai piedalīties finālā, bet arī piedāvāja jau līgumu uz nākamo sezonu. Landshutas komandas līderi bez Ļebedeva būs arī Martins Smoļinskis, kurš nākamgad startēs "Grand Prix" seriāla pamatsastāvā, dānis Mikels Mihelsens un Renats Gafurovs no Krievijas. Landshutas komandā brauc arī viens no diviem savulaik slavenā vācu spīdvejista Gerda Risa dēliem Ēriks un pagājušā gada Vācijas junioru čempions Marcels Helfers.
Pretinieku rindās līderi būs šā gada pasaules junioru čempions polis Patriks Dudeks, viņa tautietis Kžištofs Jabloņskis un Ukrainas izlases pirmais/otrais numurs Aleksandrs Loktajevs.