Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Ļebedevam - neveiksme, Mihailovam - labākais mačs šosezon

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Ļebedevam - neveiksme, Mihailovam - labākais mačs šosezon
Komandas biedri pēc pēdējā brauciena finiša met gaisā Oļegu Mihailovu - vienu no mača varoņiem.

Jau ziņots, ka tikai vienu punktu Eiropas čempionāta 1. finālposmā spīdvejā (SEC) Ribņikas mototrekā ieguva Andžejs Ļebedevs un tas viņam deva 15. vietu, taču sestdien bija arī ļoti laba ziņa - savu šosezon labāko maču Polijas 1. līgas čempionātā Bidgoščas komandas "Abramczyk Polonia" rindās aizvadīja Oļegs Mihailovs un kļuva par vienu no galvenajiem uzvaras kaldinātājiem.

Lieki teikt, ka Andžejs Ļebedevs ir sarūgtināts par sniegumu pirmajā SEC finālposmā. Ribņikas mototreks viņam ir labi zināms, viņš ir arī braucis Ribņiokas ROW komandas rindās un bija viens no komandas līderiem, taču šoreiz gandrīz nekas neizdevās. Pat pēc laba starta un pirmā līkuma nācās piekāpties. Nekādi neizdevās pielāgot dzinēju mototrekam un nekādi neizdevās uztvert braukšanas ritmu un atrast īstās "taciņas" pašam. Viens punkts (uzvara 8. braucienā pār čehu Vāclavu Miliku arī deva 15. vietu, jo čeham arī bija tikai viens punkts un viņa nesekmīgais sniegums arī grūti izskaidrojams) - neatceros, kad Andžejs pēdējo reizi būtu palicis individuālajās sacensībās tikai ar vienu punktu.

Neizdevās pirmais finālposms arī Daugavpils "Optibet Lokomotīve" leģionāram Adamam Elisam (2 punkti), Finālā uzvarēja 2018. gada čempions un pašreizējais vicečempions dānis Leons Madsens, bet līderis kopvērtējumā pēc pirmā posma ir pērnā gada čempions un viņa tautietis Mikels Mihelsens (SEC čempionātā rēķina iegūtos punktus nevis punktus par konkrētu vietu posmā, kā tas ir "Grand Prix" seriālā). Otrais un trešais finālā bija poļi Janušs Kolodzejs un Patriks Dudeks, bet ceturtais - Mihelsens. Kopvērtējumā Mihelsenam un Kolodzejam ir pa 14 punktiem, Madsenam - 13, Dudekam - 12, polim Bartošam Smektalam - 11, zviedram Oliveram Bertzonam un polim Pjotram Pavļickim - pa 10 punktiem. Nākamais finālposms - 6. augustā Gistrovas mototrekā Vācijā.

Polijas 1. līgas čempionātā Bidgoščas komanda savā mototrekā ar 46:44 pārspēja Lodzas komandu "Orzel" un viens no galvenajiem uzvaras kaldinātājiem bija Oļegs Mihailovs - viņa rēķinā 9 punkti piecos braucienos un sekmīgi aizvadīti tieši izšķirīgie braucieni un tajā skaitā pēdējais brauciens.

4. braucienā Viktors Pžijemskis un Mihailovs atveda 5:1 uzvaru un izvirzīja mājiniekus vadībā - 13:11, taču tad kritienā gūta savainojuma dēļ mājinieki zaudēja vienu no saviem pieredzējušākajiem braucējiem Danielu Jeleņevski. Divi pēc kārtas zaudējumi ar 1:5 un summā jau 15:21. Tūdaļ pat Mihailovs un dānis Kenets Bjerre uzvarēja ar 5:1, bet Pžijemska un slovēņa Mateja Žagara 5:1 uzvara atkal izvirzīja mājiniekus vadībā - 25:23.

Trīs braucienus pirms beigām "Polonia" bija vadībā ar 39:33, taču 13. braucienā Mihailovs un Žagars zaudēja ar 1:5 un vairs tikai 40:38. Slikti mājiniekiem bija tas, ka savu braucienu skaitu jau bija izsmēlis Pžijemskis (15 punkti no 15 iespējamajiem!) un tas nozīmēja, ka pēdējos divos braucienos nāksies iztikt bez viņa. Adrians Miedziņskis un Bjerre noturēja 3:3. 43:41 pirms pēdējā brauciena, uz kuru mājiniekiem izbrauca Mihailovs un Žagars. Daugavpilietim izdevās teicams starts, viņš bija pirmais līdz pat pēdējam līkumam, kurā viņu tomēr apsteidza dānis Nilss Krostians Iversens, taču trešais bija Žagars - 3:3 un 46:44 visā mačā. Uzreiz pēc finišā komandas biedri meta Oļegu gaisā. Pēc šīs uzvaras "Polonia" nostiprinājās pirmajā vietā turnīra tabulā - 24 punkti 12 mačos. Tuvākajai sekotājai Zeļona Guras komandai "Falubaz" ir 18 punkti 11 mačos.