Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Spīdvejistiem aug jaunā maiņa

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Spīdvejistiem aug jaunā maiņa
Damirs Fiļimonovs vadibā Kumlas mototrekā.

Spīdvejā arvien plašāk attīstās sacensības 250 kub.cm un 125 kub.cm klasēs, ne velti jau ir arī GP3 (250) posmi un šosezon pirmo reizi notiks GP4 (125) posms Zviedrijā. Aug jaunā maiņa arī Latvijā, bet augusta otrajā pusē Rīgā risināsies Eiropas čempionāts 250 kub.cm klasē (nedēļu pēc lielā GP posma un junioru komandu pasaules čempionāta fināla).

Damirs Fiļimonovs kopā ar somu Oto Rāku pārstāv Latvijas komandu Zviedrijas čempionātā 250 kub.cm klasē un abi sekmīgi aizvadīja pirmos divus posmus - 3. un 2. vieta. Fiļimonovs savukārt bija viens no labākajkiem starp visu komandu motobraucējiem - pirmajā dienā viņam 14 no 18 iespējamajiem punktiem (vienreiz izstāšanās motocikla defekta dēļ), bet otrajā dienā - 17 no 18 iespējamajiem punktiem. Abās dienās maksimālo punktu skaitu ieguva dānis Mikels Andersons.

Damiram Fiļimonovam vasarā paliks 15 gadu un iespējams, ka viņš šogad jau debitēs Latvijas atklātajā čempionātā lielajā spīdvejā - ar 500 kub.cm motociklu.

Andžejam Smuļkevičam vasarā paliks tikai 11 gadi, pērn viņš jau debitēja Eiropas čempionātā spīdvejā 125 kub.cm klasē un ieņēma 4. vietu. Šosezon Čehijas čempionāta pirmajā posmā īsajā celiņā Andžejs ieņēma 3. vietu. Viens lielisks spīdveja Andžejs (Ļebedevs) mums jau ir. Vai Rīgā aug vēl viens? Rīgā trenera Antonija Kušela vadībā trenējas vēl daži talantīgi puiši. Treniņsacensībās piedalās arī jaunie motobraucēji no Igaunijas un Somijas, tā ka jaunā maiņa aug.