Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Džeisons Doils krīt Toruņā. Henkoks atkal čempions?

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Džeisons Doils krīt Toruņā. Henkoks atkal čempions?
Dānis Nīlss Krtistians Iversens uzvarēja GP posmā Toruņā un uzlaboja savas izredzes tikt labāko astoņniekā, kas dos tiesības piedalīties 2017. gada spīdveja GP seriālā.

Fatālu neveiksmi Grand Prix spīdveja seriāla priekšpēdējā posmā Toruņā (Polija) piedzīvoja austrālietis Džeisons Doils un tā viņam visticamāk liegs pirmo reizi kļūt par pasaules čempionu. Par Toruņas posma uzvarētāju kļuva dānis Nīlss Kristians Iversens, bet līderis kopvērtējumā pirms pēdējā posma atkal ir amerikānis Gregs Henkoks.

Pirms Toruņas posma Doils apsteidza Henkoku par 5 punktiem un pirms GP pēdējā posma 22. oktobrī savā dzimtenē austrālietis cerēja palielināt pārsvaru. Tas bija visai ticami, jo Doils uzvarēja trijos iepriekšējos posmos, viņš bija lieliskā sportiskajā formā un daudzi tieši viņamn paredzēja pasaules čempiona laurus. Bet...
Jau savā pirmajā braucienā Doils piedzīvoja kritienu (motociklu nesavaldīja un kritienu izraisīja bits Kriss Hariss) un savainojumu dēļ sacensības vairs nevarēja turpināt. Austrālietis tika nogādāts Toruņas hospitāli, kur viņam bez stipriem plecu sasitumiem konstatēja arī pamatīgu elkoņa traumu un tuvākajās dienās kļūs zināms, cik savainojums ir nopietns un cik ilgi Doils nevarēs piedalīties sacensībās - galvenais, vai varēs startēt pēdējā GP posmā Melburnā. Jebkurā gadījumā viņa izredzes iegūt titulu ir kļuvušas pavisam mazas...
Gregs Henkoks tādu galvenā konkurenta neveiksmi izmantoja sekmīgi - sev labi zināmajā mototrekā (amerikānis brauc Toruņas komandā) viņš savāca 11 punktus pamatsacensībās, uzvarēja pusfinālā, bet finālā piekāpās tikai dānim Nīlsam Kristianam Iversenam, kurš kļuva par septīto spīdvejistu, kuram šosezon izdevās uzvarēt kaut vienā GP posmā. Trešais finālā bija 20 gadus vecais polis Bartošs Zmaržliks, bet ceturtais (otrajā GP posmā pēc kārtas...) - slovēnis Matejs Žagars.
Kur titula īpašnieks brits Tais Vofindens? Viņš pamatsacensībās ieguva 8 punktus un neiekļuva pusfinālā, līdz ar to vēl vairāk samazinādams izredzes saglabāt titulu - Vofindens kopvērtējumā ir trešais, taču no līdera viņu šķir jau 19 punkti (vienā GP posmā iespējams iegūt 21 punktu), savukārt tikai par diviem punktiem no Vofindena atpaliek Zmaržliks. Tā ka jāskatās atpakaļ nevis uz priekšu.
Pusfinālā Toruņā iekļuva viens no Daugavpils "Lokomotīves" līderiem zviedrs Fredriks Lindgrens, taču palika ceturtais un otro reizi pēc kārtas finālā netika.
Pirms pēdējā posma Henkokam ir 134 punkti, Doilam - 123, Vofindenam - 115, Zmaržlikam - 113 un austrālietim Krisam Holderam - 109 punkti.
Astotais pašreiz ar 82 punktiem ir Lindgrens, taču viņam vieta 2017. gada GP seriālā jau garantēta (bija trešais GP pretendentu finālā), tā ka patiesībā astoto vietu ar 79 punktiem dala trīs spīdvejisti - Iversens, Žagars un Antonio Lindbeks (Zviedrija). Vēl viena intriga pēdējam posmam.