Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Lokomotīvei" neizšķirts pret līderi

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

"Lokomotīvei" neizšķirts pret līderi
Jūnass Kīlmekorpi pēdējā braucienā saglabāja "Lokomotīvei" neizšķirtu pret vienu no Polijas 1. līgas līderiem.

Daugavpils "Lokomotīves" spīdveja komanda, būdama bez diviem saviem līderiem, tomēr spēja nezaudēt Polijas 1. līgas līderim Grudzjoncas spīdveja klubam - 45:45. Vēl vairāk - mājinieki pat varēja uzvarēt. Tiesa - varēja arī zaudēt, turklāt pēdējā 15. braucienā...

Savainojumu dēļ šī sezona ir beigusies Ķastam Puodžukam un Romānam Považnijam, tāpēc nav brīnums, ka poļu spīdveja eksperti paredzēja Grudzjoncas komandai Daugavpilī uzvaru. Pat pārliecinošu uzvaru.
Mūsējie nolēma vēl neaicināt uz šo maču 20 gadus veco zviedru Oliveru Berntzonu, kurš sestdien kļuva par Zviedrijas junioru vicečempionu, bet gan katrā no braucienu sērijām Považnija vietā izmantot tā saukto braucēja aizstāšanu - proti, kāds cits katrā no sērijām startē divas reizes (savā un Považnija vietā). Nevar, protams, tagad zināt, kā savā debijas mačā "Loko" rindās būtu nobraucis Berntzons, taču izvēlētā braucēja aizstāšanas taktika attaisnojās.

Pēc pirmajiem četriem braucieniem "Loko" bija vadībā ar 15:9 (Andžeja Ļebedeva un Jūnasa Kīlmekorpi dubultuzvara), taču vēl pēc trim braucieniem jau bija neizšķirts, savukārt trīs braucienus pirms beigām pirmo reizi vadībā izvirzījās viesi - 37:35. Ļebedevs un Maksims Bogdanovs ar 4:2 uzvaru panāca neizšķrtu - 39:39. Priekšpēdējā 14. braucienā uzvarēja Ļebedevs, bet viņam diemžēl nespēja palīdzēt Vadims Tarasenko - 3:3 un 42:42 pirms pēdējā brauciena.
15. braucienā kritienu piedzīvoja Bogdanovs, tika diskvalificēts un atkārtotā braucienā Kīlmekorpi palika viens pret diviem šā mača labākajiem viesu braucējiem Andreju Karpovu un Krisu Harisu. Soms, kurš šosezon gan startē zem Zviedrijas karoga, pirmajā līkumā lieliski tika garām abiem konkurentiem, pārliecinoši uzvarēja un saglabāja "Lokomotīvei" neizšķirtu - 45:45.

Vājāk nekā tika gaidīts šoreiz brauca Bogdanovs, arī Tarasenko vairāk pievīla nekā priecēja. Svarīgi bija gan Bogdanova 6 punkti, gan Tarasenko 5 un Vjačeslava Girucka 4 punkti, arī Jevgeņija Kostigova vienam punktam bija sava nozīme, bet tomēr maču galvenokārt "izvilka" divi braucēji - Andžejam Ļebedevam 15, bet Jūnasam Kīlmekorpi 14 punktu.

Pēc šā neizšķirta "Lokomotīve" ir 3. vietā, savukārt Grudzjonca atdeva līderes godu Gdaņskas komandai.