Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Spīdveja trio - par vietu Nāciju kausa finālā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Spīdveja trio - par vietu Nāciju kausa finālā
Arī šoreiz daudz būs atkarīgs no Latvijas izlases līdera Andžeja Ļebedeva punktu ražas, taču svarīgs būs katra atvestais punkts.

Sestdienas vakarā Teterovas mototrekā tiks izdarīts jauns ieraksts spīdveja vēsturē - pirmo reizi risināsies "Speedway of Nations" sacensības, kuras vismaz pagaidām aizstās Pasaules kausa izcīņu un kuras tāpēc nedrīkst saukt par komandu pasaules čempionātu, jo tās risināsies pēc pāru sacensību sistēmas un tajās katrā komandā būs divi pamatbraucēji plus rezervists juniors. Teterovā risināsies pirmais pusfināls, 5. jūnijā Mančestrā - otrais, bet fināls būs divas dienas - 8. un 9. jūnijā Vroclavā.

Latvijai šāds sacensību formāts ir parocīgs, jo mums nav daudz augstas klases spīdveja meistaru, taču 3-4 labākie mūsu "ātrā ceļa" braucēji var sagādāt raizes ikvienam, ko Latvijas izlase pierādīja pērn, ieņemdama 6. vietu Pasaules kausa izcīņā. Taču - katram kokam ir divi gali. Savainojuma dēļ Latvijas komandā nevarēs piedalīties viens no tās labākajiem braucējiem Maksims Bogdanovs un tas izredzes tikt finālā samazina, kaut gan pērnā gada Eiropas čempionam Andžejam Ļebedevam, kuram gan šī sezona pagaidām nav īpaši sekmīga, Ķastam Puodžukam un junioram Oļegam Mihailovam ir apņēmība pret katru no konkurentu pāriem censties paņemt pēc iespējas vairāk punktu un tad jau redzēsim, kas beigās sanāks...
Teterovas pusfinālā Latvijas komanfdas pretinieki būs ASV (četrkārtējais pasaules čempions Gregs Henkoks un Džino Mansaress), Ukrainas (Andrejs Karpovs un Aleksandrs Loktajevs - 2012. gada Eiropas čempioni pāriem), Krievijas (Artjoms Laguta, Emīls Saifutdinovs - attiecīgi 6. un 5. vieta šā gada Grand Prix seriāla kopvērtējumā - un jaunais talants Gļebs Čugunovs), Slovēnijas (piecu GP posmu uzvarētājs, pašreiz 7. vietā kopvērtējumā Matejs Žagars, Matičs Ivačičs un jaunais talants Niks Škorja), Vācijas (Kais Hīkenbeks, Martins Smolinskis un Mihaēls Hērtls) un Dānijas (bijušais junioru pasaules čempions un viena GP posma uzvarētājs Mihaels Jepsens Jensens, vienreiz uzvarētājs un 5 reizes uz pjedestāla GP posmos tikušais Kenets Bjerre un Frederiks Jakobsens) spīdvejisti.
Finālā iekļūs pirmās trīs komandas no katra pusfināla (plus Polija fināla rīkotājas statusā). Pirmās divas katra pusfināla komandas uzreiz tiek finālā, 4. un 5. vietas ieguvēji aizvada savstarpējo braucienu, kura uzvarētāji tiekas ar 3. vietu par pēdējo ceļazīmi uz finālu. Tā ka vispirms jācenšanas tikt kaut vai pieciniekā... Sacensību sākums sestdien Teterovā - plkst. 20 pēc Latvijas laika. Pirmais brauciens mūsējiem būs pret mājiniekiem vāciešiem.