Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Motocikla defekts atņem Andžejam Ļebedevam vietu finālā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Motocikla defekts atņem Andžejam Ļebedevam vietu finālā
Andžejs Ļebedevs bija ļoti tuvu iekļūšanai pasaules junioru čempionāta finālā...

Latvijas spīdveja labākais juniors 17 gadus vecais Andžejs Ļebedevs pasaules junioru čempionāta pusfinālā Červonogradā (Ukraina) līdz pat pēdējā brauciena finiša taisnei bija ļoti tuvu finālam, bet... Nācās palikt pie fināla durvīm.

Pusfināla sākums sev labi zināmajā Červonogradas mototrekā daugavpilietim nesanāca īpaši labs - tikai 2 punkti pēc pirmajiem diviem braucieniem. Vispirms Ļebedevs, uzvarējis startu, tomēr piekāpās pagājušā gada pasaules junioru čempionāta bronzas medaļas ieguvējam Pšemislavam Pavļickim un pašreiz labākajam Polijas 1. līgas klubu čempionāta junioram Damjanam Adamčakam (svētdien abi tiksies Daugavpilī - "Lokomotīves" un Lodzas komandu mačā), bet tad zaudēja Ukrainas spēcīgākajam junioram Aleksandram Loktajevam un Dānijas pērnā gada junioru vicečempionam Mikelam Mihelsenam.
Situāciju izdevās uzlabot savā trešajā braucienā, kurā pirms Adžeja finišēja tikai Pjotrs Pavļickis. Četri punkti pēc trim braucieniem. Atlikušajos divos vajadzēja paņemt 5 punktus, lai tiktu finālā, un tas bija ļoti reāli. Sacensību 16. braucienā Ļebedevs skaistā stilā uzvarēja - jau 7 punkti. Nākamajā (17.) un savā pēdējā braucienā Andžejs tikās ar pašreizējo pasaules junioru čempionu poli Maceju Janovski un diviem saviem konkurentiem uz iekļūšanu finālā - čehu Vāclavu Miliku un otru labāko ukraiņu junioru Kirilu Cukanovu. Andžejam izdevās no ceturtās vietas pakāpties līdz otrajai vietai aiz Janovska un ar to būtu pieticis, lai tiktu starp septiņiem pirmajiem (un iekļūtu finālā), bet... Jau finiša taisnē Andžeju pievīla motocikls. Drāma. 7 punkti kopā deva 9. vietu, kas šoreiz ir rūgta neveiksme.
Pasaules junioru čempionātā šogad pirmo reizi būs 7 posmi un pirmais no tiem risināsies 21. jūlijā Lonigo mototrekā Itālijā, savukārt abi pēdējie būs Argentīnā, kur līdz šim tamlīdzīgas spīdveja sacensības nav notikušas, taču mums tas viss tagad vairs nebūs tik ļoti interesanti...
Andžejs Ļebedevs juniora vecumā būs vēl četras sezonas un tas laikam ir vienīgais mierinājums - vēl būs iespējas sevi apliecināt arī finālā. Savukārt šosezon vēl priekšā GP seriāla pretendentu sacensības un Eiropas junioru čempionāts.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-06-02 23:59, pirms 12 gadiem
Nav kļūdas virsrakstā, jo tas bija jau pusfināls. Pirmie septiņi no abiem pusfināliem tiek finālā, plus viena nāk katrā posmā no rīkotāju puses, plus viens ar wild card.

  -1 [+] [-]

, 2012-06-03 09:55, pirms 12 gadiem
Es jau teicu, ka dzeks nepavilks, jo iekseji nav morali sagatavots sada ranga sacensibam, Latvijas sportisti nav motiveti, bezpalidzigi, vaja rakstura un bez pascienas,tamdel regulari sadi panakumi, vieniga izeja seit butu iedot pamuti pirms sacensibam,nolamat krievu zargona, un tad skiet butu rezultats un tas attiecas pilnigi uz visiem Latvijas sportistiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja