Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Spīdvejisti ceturtie Eiropas čempionātā pāriem

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Spīdvejisti ceturtie Eiropas čempionātā pāriem
Līdz "bronzai" mazliet pietrūka...

Eiropas čempionāts spīdvejā pāriem Opoles mototrekā Polijā beidzās bez lieliem pārsteigumiem - pirmās divas vietas ieņēma galvenie favorīti Polijas un Dānijas motobraucēji, bet trešajā vietā gan pārsteidzoši ierindojās somi, kuri vispār pirmo reizi iekļuva Eiropas pāru čempionāta finālā. Vai somu vietā varēja būt Latvijas komanda? Noteikti varēja.

Polija sakrāja 26 punktus, Dānijai - 24 punkti, Somijai - 20 punktu, Latvijas komandai - 17 punktu, Lielbritānijai - 16 punktu, Slovēnijai - 12 un Itālijai - 11 punktu. Daudz izšķīra tas, ka braucienā ar Somijas izlasi zaudējām ar 2:4. Andžejs Ļebedevs centās apsteigt Timo Lahti, taču pēdējā līkumā piedzīvoja kritienu un kaut vai 3:3 vietā sanāca 2:4 (otrais finišēja Jevgeņijs Kostigovs, kurš apsteidza Anti Vuolasu). Daudz izšķīra tas, ka mēs gan Polijai, gan Dānijai zaudējām ar 1:5, bet somi ar 2:4. Mums labāk veicās braucienos ar citām komandām, taču ne tik daudz, lai kompensētu minētajos braucienos zaudētos punktus. Soms Vuolass pirmajos trijos braucienos atveda tikai vienu punktu, bet pēdējos divos - piecus un tas arī daudz izšķīra. Pirms pēdējā brauciena ar poļiem vēl bija izredzes iegūt medaļas, bet tad vajadzēja uzvarēt vismaz ar 4:2 - tad mums un somiem būtu pa 20 punktiem un būtu papildbrauciens, taču - 1:5 (poļiem arī vajadzēja uzvaru, lai iegūtu titulu).
Ļebedeva rēķinā 11 punktu, bet Kostigovam un Daniilam Kolodinskim - pa 3 punktiem. Līderis mums ir, bet lielākai vajadzēja būt pārējo palīdzībai - vēl viens iemesls, kas neļāva iegūt medaļas. Taču tas ir arī izskaidrojams iemesls - ne Kostigovam, ne Kolodinskim jau labu laiku nebija sacensību. Pilnvērtīgi treniņi Daugavpilī risinājās visu šo laiku kopš "Lokomotīvei" beidzās sezona, taču ar to nepietiek. Abi ir krietni labāki braucēji nekā par to varētu liecināt viņu iegūtie punkti Opolē. Šoreiz sanāca tā. Ceturtā vieta Eiropā ir laba vieta, taču tā nevar iepriecināt, jo bija iespēja kāpt uz goda pjedestāla.