Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Andžejs Ļebedevs - SEC pretendentu finālā, Francim Gustam - mazliet pietrūka

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Andžejs Ļebedevs - SEC pretendentu finālā, Francim Gustam - mazliet pietrūka
Andžejs Ļebedevs būs vienīgais Latvijas pārstāvis SEC pretendentu fiinālā.

No sešiem Latvijas spīdvejistiem starp Eiropas čempionāta 9SEC) finālposmu pretendentiem iekļuva tikai Andžejs Ļebedevs, bet ļoti tuvu tam bija Francis Gusts. Abi savas pusfinālsacensības aizvadīja pēc līdzīga scenārija.

Daugavpils pusfinālā pirms nedēļas 6. un 7. vietu attiecīgi ieņēma Jevgeņijs Kostigovs un Daniils Kolodinskis. Nevar teikt, ka viņiem nebija izredžu, taču lielākā mūsu cerība bija Andžejs Ļebedevs un viņš arī nepievīla. Pusfinālā Debrecenā (Ungārija) kopā ar Ļebedevu startēja arī Oļegs Mihailovs un arī aizvadīja labas sacensības, kaut gan SEC pretendentu finālā netika.

No Debrecenas pusfināla SEC pretendentu finālā iekļuva tikai pirmie trīs, tā ka varēja paredzēt spēkošanos līdz pēdējam braucienam un papildbraucienu. Viss tieši tā arī notika. Ļebedevs sāka ar uzvaru un 3 punktiem, Mihailovs - ar otro vietu un diviem punktiem. Nākamajā braucienā abi tikās un pārāks bija MIhailovs - viņam otrā, bet Ļebedevam trešā vieta. Tas bija vienīgais Andžeja neveiksmīgais brauciens šajās sacensībās.

Īpaši svarīgs pēc trešās vietas Andžejam bija viņa trešais brauciens, kurā pretī stājās vēl trīs pretendenti uz vietu trijniekā - francūzis Dāvids Bellego, polis Šimons Vožņaks un zviedrs Jakobs Torsels. Andžejs teicami startēja un uzvarēja - 7 punkti pēc trim braucieniem krietni uzlaboja izredzes tikt trijniekā. Savā nākamajā braucienā Andžejs atkal ieguva trīs punktus un pirms pēdējās braucienu sērijas viņa rēķinā bija 10 punktu.

Pēdējā braucienā uzvarēt neizdevās - pirmajā līkumā garām tika dānis Nīlss Kristians Iversens un finišēja pirmais. Ļebedevs pamatsacensības pabeidza ar 12 punktiem. Tik pat punktu bija Iversenam, 11 punktu un vēl viens brauciens bija Vožņakam, 10 punktu arī vēl viens brauciens Torselam. Vožņaks uzvarēja un ar 13 punktiem kļuva par Debrecenas pusfināla uzvarētāju.

Ļebedevs, Iversens un Torsels sakrāja pa 12 punktiem un tikās papildbraucienā par vēl divām vietām SEC pretendentu finālā. Lielisks starts padevās 2019. un 2020. gada Zviedrijas čempionam Torselam, taču izejā no pirmā līkuma Ļebedevs viņu apsteidza un pirmo vietu vairs neatdeva - uzvara un vieta SEC pretendentu finālā. Torsels finišēja otrais un arī 14. maijā Naģhalasas mototrekā Ungārijā spēkosies par iekļūšanu Eiropas čempionāta finālposmos.

Oļegs Mihailovs četras reizes bija otrais, vienreiz - trešais un ar 9 punktiem ieņēma 8. vietu. Labas sacensības. Oļegam priekšā bija tikai tie, kuri pašreiz arī ir par viņu objektīvi meistarīgāki.Jācer, ka stabils sniegums Debrecenā sekmēs Oļegam labu sezonas turpinājumu.

Mirekas mototrekā Austrijā sacentās Francis Gusts un Ričards Ansviesulis. Arī Gustam pēc trim braucienu sērijām bija 7 punkti un situācija veidojās līdzīga tai, kas bija Ļebedevam Debrecenā. Vēl divi punkti savā priekšpēdējā braucienā, bet ļoti svarīgs Francim bija viņa pēdējais brauciens, kurā pretī stājās dāņi Mikels Jepsens Jensens un Rasmuss Jensens, kā arī vācietis Kais Hukenbeks. Startējis no ceturtā celiņa (no ārmalas), Francis tika vadībā un uzvarēja - 12 punktu un cerības uz vietu SEC pretendentu finākā, kurā no Mirekas pusfināla iekļuva pirmie četri.

Ar 14 punktiem uzvarēja soms Timo Lahti, otrais pārsteidzoši arī bija soms - 13 punktus sakrāja Anti Vuolass, bet pa 12 punktiem ieguva Gusts, francūzis Dimitrijs Beržē un Jepsens Jensens. Starp viņiem arī notika papildbrauciens par divām atlikušajām vietām SEC pretendentu finālā. Uzvarēja Beržē, bet otrais bija Jepsens Jensens. Gustam neizdevās revanšēties Beržē par zaudējumu 4. braucienā vai vēlreiz pārspēt Jepsenu Jensenu - trešais braucienā un 5. vieta posmā.

Ričards Ansviesulis sāka ar divām ceturtajām vietām, tad finišēja trešais, tad - atkal ceturtais, bet savā pēdējā braucienā uzvarēja un ar 4 punktiem ieņēma 12. vietu.