Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

Ļebedevs pirmais aiz fināla

Ļebedevs pirmais aiz fināla
Andžejs Ļebedevs
Foto: Ivars Račko, Sportacentrs.com

Latvijas jaunais spīdveja talants Andžejs Ļebedevs šovakar gandrīz nodrošināja vietu Eiropas čempionāta finālā. Kvalifikācijas sacensībās Ungārijā Andžiks uzvarēja trīs braucienos pēc kārtas, tomēr izšķirošajā palika pēdējais. Viņam 6. pozīcija un rezervista vieta.

Šogad Eiropas čempionāta finālam būs jauns formāts, jo turpmāk uzvarētājs vairs netiks noskaidrots vienās sacensībās, bet gan četros finālposmos. Viens no tiem septembrī notiks arī Daugavpilī, un jau tagad ir skaidrs, ka tajā startēs vismaz viens latvietis. Viena vieta mums pienākas kā organizētājiem, bet vēl vienu vietu šovakar gandrīz izkaroja tikai 17 gadus vecais Andžejs Ļebedevs.

Andžeja uzdevums bija 16 spīdvejistu konkurencē tikt labāko pieciniekā. Ņemot vērā spēcīgo dalībnieku sastāvu, tas nebija no vieglākajiem uzdevumiem. Pirmajā braucienu sērijā Ļebedevs palika otrais aiz ungāra Norberta Magosi, bet otrajā piegājienā palika bez punktiem. Pēc tā kļuva skaidrs, ka labāko pieciniekā tikt būs gaužām grūti. Ļebedevs gan uzskatīja citādāk!

Viņš uzvarēja trīs braucienos pēc kārtas, apsteidzot Lāšlo Šatmari, Mateju Kusu, Kirilu Cukanovu, Jozefu Tabaku, bet pēdējā piegājienā arī Andreju Karpovu un Klausu Visingu! Pateicoties šīm uzvarām, viņš prata iespraukties dalītā 4.-6. vietā!

Tas gan vēl negarantēja iekļūšanu finālā, jo nācās veikt pārbraucienu, kurā kopā ar Andžeju trekā devās jau pieminētais dānis Visings un vācietis Makss Dilgers. Diemžēl mūsu sportistam izstāšanās un samierināšanas ar sesto vietu. Izredzes startēt finālā gan būs, ja kāds no finālā tikušajiem sportistiem atteiksies no dalības mačos.

Eiropas spīdveja čempionāta 1. pusfināls

VBraucējsValstsPunkti
1.Andrejs KarpovsUkraina13
2.Jozefs TabakaUngārija12+3
3.Kenijs LarsensDānija12+2
4.Makss DilgersVācija11+3
5.Klauss VisingsDānija11+2
6.Andžejs ĻebedevsLatvija11+0
7.Oļegs BesčastnovsKrievija10
8.Kirils CukanovsUkraina9
9.Norberts MagosiUngārija7
10.Lāšlo ŠatmariUngārija7

, 2012-05-01 20:11, pirms 12 gadiem
nekas D-pilii trijniekaa
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).