Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Al-Atija piedzīvojis smagāko avāriju WRC karjerā (+video)

Juris Grīns
Juris Grīns

Al-Atija piedzīvojis smagāko avāriju WRC karjerā (+video)
Nasers Al-Atija
Foto: AFP/Scanpix

Pēc Spānijas rallijā piedzīvotās avārijas "M-Sport" komandas pilots Nasers Al-Atija atzinis, ka tas bijis viņa iespaidīgākais negadījums WRC karjerā.

Al-Atija rallija kopvērtējumā ieņēma 11. vietu, kad vienā no asfalta ātrumposmiem nespēja iebraukt labajā līkumā un nolidoja no kraujas, apmetot vismaz sešus kūleņus. 2011. gada Dakaras rallija uzvarētājs, kā arī viņa stūrmanis Džovanni Bernačīnī savainojumus neguva, taču viņu "Ford Fiesta RS WRC" automobilis tika pamatīgi sadauzīts.

"Viņš man teica, ka tā ir bijusi viņa smagākā avārija WRC karjerā," stāsta "M-Sport" komandas vadītājs Malkolms Vilsons. "Tobrīd viņš brauca ar piekto pārnesumu, mašīna pārvēlās pār sienu un nolidoja pa nogāzi 40 metrus. Tā visai noteikti bija šausmīga avārija."

Pēc negadījuma mašīna tika nogādāta atpakaļ Lielbritānijā, kur to plānots salabot līdz sezonas pēdējam posmam, kas notiks Velsā.

Atgādinām, ka par Spānijas rallija uzvarētāju kļuva "Volkswagen" komandas pilots Sebastjans Ožjē, kamēr uz pjedestāla kāpa arī somu braucēji Jari-Mati Latvala un Miko Hirvonens.

WRC kopvērtējumā Al-Atija ar 30 punktiem ieņem 11. vietu.

Al-Atijas avārija Spānijas rallijā:

Izmantotie resursi:
MAXRALLY