Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ožjē sesto reizi uzvar Portugāles rallijā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Ožjē sesto reizi uzvar Portugāles rallijā
Sebastjēns Ožjē. Foto: Vladislav Maschl

LETA. Francijas autosportists Sebastjēns Ožjē svētdien Portugālē sesto reizi karjerā uzvarēja pasaules rallija čempionāta (WRC) Portugāles rallijā, sasniedzot rekordu Portugālē izcīnītajās uzvarās.

Trīs no četriem pēdējās sacensību dienas ātrumposmiem uzvarēja soms Kalle Rovanpere ("Toyota Yaris Rally 1"), bet pēdējā posmā ātrākais bija ar Bulgārijas licenci startējošais krievs Nikolajs Grjazins ("Citroen C3").

Ožjē ("Toyota Gazoo"), kurš vadībā izvirzījās sestdien, rallija noslēdzošajā dienā nosargāja pirmo vietu, finišējot pēc trim stundām 41 minūtes un 32,3 sekundēm.

Ožjē par 7,9 sekundēm apsteidza "Hyundai Shell Mobis" pilotu igauni Otu Tenaku un par minūti un 9,8 sekundēm - beļģi Tjerī Nevilu ("Hyundai Shell Mobis").

Rallijs Portugālē notika grants seguma ceļos.

Nevils ar 110 punktiem ir līderis pasaules čempionāta kopvērtējumā. 86 punktus ir sakrājis brits Elfins Evanss ("Toyota Yaris Rally 1"), bet trešais ar 79 punktiem ir Tenaks.

Šosezon tiek aizvadīti 13 sacensību posmi, astotajam posmam no 18. līdz 21.jūlijam pirmo reizi WRC kalendārā notiekot Latvijā.

Pērn par divkārtēju pasaules čempionu kļuva Somijas autosportists Kalle Rovanpere, kurš titulu nodrošināja vienu posmu pirms sezonas beigām. Latvijas eksčempions Rovanpere šogad nestartē visos WRC posmos.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2024-05-12 20:55, pirms 2 nedēļām
Tom, tieshaam iepazinies vismaz tiiri prieks sevis,ar pedejaas dienas Portugaales rallija rezultatiem?
Varbuut vajag weblinku?
Kada veidaa Kalle kko vinneja shodien?
Un Grjazins,Kaa var buut 3.v dopa, ja kaash +30 sek WRC mashinai, tobish Noivilam?

     [+] [-]

, 2024-05-13 10:57, pirms nedēļas
Trampaliins rakstīja: Tom, tieshaam iepazinies vismaz tiiri prieks sevis,ar pedejaas dienas Portugaales rallija rezultatiem?
Varbuut vajag weblinku?
Kada veidaa Kalle kko vinneja shodien?
Un Grjazins,Kaa var buut 3.v dopa, ja kaash +30 sek WRC mashinai, tobish Noivilam?
Raksta autors ir LETA...