Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Al-Atija piedzīvojis smagāko avāriju WRC karjerā (+video)

Al-Atija piedzīvojis smagāko avāriju WRC karjerā (+video)
Nasers Al-Atija
Foto: AFP/Scanpix

Pēc Spānijas rallijā piedzīvotās avārijas "M-Sport" komandas pilots Nasers Al-Atija atzinis, ka tas bijis viņa iespaidīgākais negadījums WRC karjerā.

Al-Atija rallija kopvērtējumā ieņēma 11. vietu, kad vienā no asfalta ātrumposmiem nespēja iebraukt labajā līkumā un nolidoja no kraujas, apmetot vismaz sešus kūleņus. 2011. gada Dakaras rallija uzvarētājs, kā arī viņa stūrmanis Džovanni Bernačīnī savainojumus neguva, taču viņu "Ford Fiesta RS WRC" automobilis tika pamatīgi sadauzīts.

"Viņš man teica, ka tā ir bijusi viņa smagākā avārija WRC karjerā," stāsta "M-Sport" komandas vadītājs Malkolms Vilsons. "Tobrīd viņš brauca ar piekto pārnesumu, mašīna pārvēlās pār sienu un nolidoja pa nogāzi 40 metrus. Tā visai noteikti bija šausmīga avārija."

Pēc negadījuma mašīna tika nogādāta atpakaļ Lielbritānijā, kur to plānots salabot līdz sezonas pēdējam posmam, kas notiks Velsā.

Atgādinām, ka par Spānijas rallija uzvarētāju kļuva "Volkswagen" komandas pilots Sebastjans Ožjē, kamēr uz pjedestāla kāpa arī somu braucēji Jari-Mati Latvala un Miko Hirvonens.

WRC kopvērtējumā Al-Atija ar 30 punktiem ieņem 11. vietu.

Al-Atijas avārija Spānijas rallijā:

Izmantotie resursi:
MAXRALLY


Māris Neikšāns. Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Rallija šovā Mūsas trasē piedalīsies Pēteris un Māris Neikšāni

Šajā nedēļas nogalē, 1. un 2. jūnijā, leģendārajā Bauskas autotrasē – “Mūsa Raceland” Eiropas autokrosa čempionāta otrais posms. Paralēli autokrosa profesionāļu sacensībām norisināsies arī rallija šovs, kur piedalīsies vadošie Latvijas rallija piloti, pēc vairāku gadu desmitu pārtraukuma mājas trasē arī Pēteris Neikšāns.
Foto: Toms Paipals

Eiropas autokross ienāk Baltijā, uz starta arī mūsējie

Nedēļas nogalē Bauskā, Mūsa Raceland trasē tiks aizvadīts Eiropas autokrosa čempionāta otrais posms, bet vēl pēc nedēļas bagiju cīņas pārcelsies uz Lietuvu. Kuri zem Latvijas karoga?
Tjerī Noivils. Foto: Hyundai Motorsport
2

Noivils: "Cilvēku, kurš izdomāja šādu shakedown, vajadzētu atlaist"

Gatavojoties pasaules rallija čempionāta sestajam posmam, kas šonedēļ norisināsies Sardīnijā, šorīt braucēji aizvadīja shakedown ātrumposmu. Tjerī Noivils izteicies, ka vajadzētu atlaist no darba to cilvēku, kurš izdomāja treniņu sarīkot rallijkrosa trasē.