Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Eiropas rallija junioru čempions kļūst par Sirmača konkurentu

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Eiropas rallija junioru čempions kļūst par Sirmača konkurentu
Marijans Grībels (pa kreisi)
Publicitātes foto

''FIA ERC Junior'' klases 2016.gada čempions Marijans Grībels 2017. gada sezonu aizvadīs FIA Eiropas rallija čempionāta ātrākajā ERC1 klasē, par mērķi sev izvirzot uzvaru ERC Junior U28 ieskaitē.

ERC Junior U28 izveidots braucējiem, kuri dzimuši ne agrāk kā 1989. gada 1. janvārī un startē ar R5 klases automašīnām. Papildu cīņai par šo titulu un par galveno balvu – iespēju startēt Eiropā notiekošā 2018. gada pasaules rallija čempionāta posmā, Grībels centīsies kļūt par pirmo vācieti kopš viņa padomdevēja, Armina Krēmera (2001. gadā), kurš kļūst par Eiropas rallija čempionu. Krēmeram būs nozīmīga loma Grībela ERČ plānos, jo tieši viņš savam protežē sniedz gan padomu, gan piesaista sponsorus.

''ERČ ir labs čempionāts ar labiem rallijiem un lieliskiem TV raidījumiem Eurosport kanālā,” stāsta 27 gadus vecais Marijans Grībels, kurš 2016.gadā kļuva par ERČ junioru čempionu. ''Labāk ir ERČ braukt ar R5 klases auto un cīnīties par uzvarām, nekā doties uz WRC2 un būt sešpadsmitajam absolūtajā ieskaitē. ERČ ir labākā vieta, kur demonstrēt savas prasmes un attīstīties pie R5 klases automašīnas stūres. Galvenais mērķis ir ERC U28 čempionāts, turklāt sezonas laikā vēlos startēt iespējami daudz rallijos. Vēlos pateikties Arminam Krēmeram par viņa atbalstu. Mans tēvs bija viņa mehāniķis, kad es biju septiņus gadus vecs un uz PlayStation spēlēju rallija videospēles. Papildu palīdzībai finansiālā ziņā, viņš man dod lieliskus padomus. Ir ļoti labi ja ir tāds draugs kā Armins!”

Grībels šosezon pievienosies Austrijā bāzētajai Baumschlager Rallye and Racing komandai – kuras sastāvā Krēmers cīnījās FIA pasaules rallija čempionātā – un viņa stūrmanis būs Stefans Kopčiks. Lai arī Grībels vēl nav izziņojis, kuros ERČ posmos piedalīsies 2017. gadā, viņš ir apstiprinājis dalību Azores Airlines Rallye, no 30. marta līdz 1. aprīlim.

ERČ koordinators Žans-Batists Lē: ''Marijana paziņojums ir lieliskas ziņas ne tikai viņam pašam, bet arī ERČ. Ir lieliski redzēt tik jaunu un talantīgu braucēju – šī brīža ERC Junior čempionu – sacenšamies jaunajā ERC Junior U28 klasē, kura tika radīta, lai jaunajiem braucējiem dotu iespēju parādīt savas prasmes sacenšoties pret citiem līdzīgi pieredzējušām ekipāžām!”

Izmantotie resursi:
2017.lvrally.com