Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Nominācijās dominē basketbols un hokejs, Trīs zvaigžņu balvā sācies līdzjutēju balsojums

Agris Suveizda

Nominācijās dominē basketbols un hokejs, Trīs zvaigžņu balvā sācies līdzjutēju balsojums
Foto: LOK

No 24. novembra līdz 4. decembrim ikviens sporta līdzjutējs aicināts balsot par sporta izcilībām desmit nominācijās "Trīs zvaigžņu balvā 2023", informē Latvijas Olimpiskā komiteja. Balsis tiks uzskaitītas tīmekļa vietnē triszvaigznubalva.lv, un katram balsotājam būs iespēja balsot reizi dienā, autorizācijai izmantojot Latvijā reģistrētu telefona numuru. Šī gada sporta izcilības tiks godinātas svinīgā ceremonijā, kas notiks 2024. gada 17. janvārī, Hanzas peronā, Rīgā.

Par Trīs zvaigžņu balvas laureātiem balso ŠEIT!

LOK prezidents Jānis Buks: “Sporta dzīvē šis ir bijis spilgtiem panākumiem bagāts gads, ko apliecināja arī nominantu dažādība iesniegtajās pieteikumu anketās, trīs nominācijās iezīmējot tikai divus līderus, kuri šogad mūs visus ar lepnumu pulcēja pie Brīvības pieminekļa. Esam nominantiem bagāti arī pašvaldību vidū, tāpat kā mazo komandu un tehnisko sporta veidu konkurencē. Līdzīgi kā līdz šim, Gada sportisti būs jāizvēlas no pieciem pretendentiem gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē.”

Līdzjutēji šogad varēs balsot par saviem favorītiem 10 nominācijās, jo pirmo reizi par īpašiem sasniegumiem tiks pasniegtas balvas gan Paralimpiskajam sportistam, gan sportistei. Pārējās nominācijas palikušas nemainīgas – Gada sportiste, Gada sportists, Gada sporta komanda, Gada sporta mazā komanda, Gada sportists tehniskajos sporta veidos, Gada sporta federācija, Gada sporta treneris/e un Gada pašvaldība sportā. Debitantu vidū šogad ir e-sporta pārstāvis, kurš iekļauts nominācijā Gada sportists tehniskajos sporta veidos. Visās minētajās nominācijās izvirzīti ne vairāk kā pieci pretendenti uz galveno balvu, par kuriem būs jālemj sporta līdzjutējiem, sportistiem un akreditētajiem žurnālistiem.

Visus nominantus novembra sākumā izvirzīja sporta nozares profesionāļi un sporta žurnālisti. Nominantu izvirzīšanas procesam sekojošajā žūrijas sēdē, tika apstiprināts nominantu saraksts, nosakot tos, kuri kvalificējušies otrajai kārtai. Tautas balsojums ir tikai viena no trim komponentēm, kas veidos gala rezultātu. Laureāti tiks noteikti apvienojot trīs komponentes - tautas balsojumu, kurš sastāda 50% no kopējā balsojuma, akreditēto sporta žurnālistu balsojumu (25%) un 15 sportistu balsojumu, kuri nav nominēti nevienā no nominācijām un ir LOK, LPK, LSFP Valdes izvirzīti (25%).

Uzvarētāju nominācijā Gada jaunatnes sporta treneris nosaka Latvijas Sporta izglītības iestāžu Direktoru padome. Savukārt balvas ieguvēju nominācijā Gada ģimene sportā nosaka Bērnu slimnīcas fonds. Gada sporta žurnālists/fotogrāfs nosaka Artūra Vaidera fonds. Gada sporta skolotājs/a nosaka Latvijas Republikas Izglītības un Zinātnes Ministrija. Mūža ieguldījums sportā, kuru izvirza LR Izglītības un Zinātnes ministrija, LOK, LPK, LSFP un LSIIDP, rezultātā nosaka Žūrija. Mūža ieguldījums tiks paziņots 13. decembrī.

Nominanti

Gada sporta federācija: Latvijas Basketbola savienība, Latvijas Hokeja federācija.
Gada pašvaldība sportā: Liepāja, Madona, Rīga, Sigulda, Valmiera.
Gada sporta treneris/e: Luka Banki, Harijs Vītoliņš.
Gada paralimpiskā sportiste: Zane Embrekte, Diāna Krūmiņa, Poļina Rožkova.
Gada paralimpiskais sportists: Aigars Apinis, Agris Lasmanis, Rihards Snikus.
Gada sporta komanda: Latvijas vīriešu basketbola izlase, Latvijas vīriešu hokeja izlase.
Gada sporta mazā komanda: Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, Emīla Cipuļa bobsleja četrinieks, Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova, Latvijas 3x3 basketbola izlase Apsītis, Lācis, Raimo, Gludītis, Latvijas 3x3 basketbola izlase Čavars, Lasmanis, Miezis, Lācis.
Gada sportists tehniskajos sporta veidos: Jānis Baumanis, Daniels un Bruno Lielbārži, Jānis Mārtiņš Reišulis, Helvijs 'broky' Saukants, Mārtiņš Sesks un Renārs Francis.
Gada sportiste: Agate Caune, Patrīcija Eiduka, Aļona Ostapenko, Agate Rašmane, Anete Sietiņa.
Gada sportists: Kaspars Daugaviņš, Kristaps Porziņģis, Ritvars Suharevs, Artūrs Šilovs, Artūrs Žagars.

Izmantotie resursi:
LOK

Kurš, jūsuprāt, bija gada labākais sportists?

  • 81

  • 94

  • 14

  • 521

  • 369

  • 46


1 2 3 82 komentāri

     [+] [-]

, 2023-11-24 09:58, pirms 5 mēnešiem
Pirmais, kas iekrita acīs - broky kandidatūra tehniskajos veidos.
Slēpts komentārs: GreanBoston#7
Slēpts komentārs: GreenBoston#7
Slēpts komentārs: Damokla_zobens_23

  -2 [+] [-]

, 2023-11-24 10:22, pirms 5 mēnešiem
Esmu vīlies, ka nevienā kategorijā nav nominēts ne petanks, ne frīsbijs, ne zemūdens regbijs, ne kabadi, ne kanopaijings, ne čoukbols, ne hērlings un pat ne fūtbegs!!! Kāds Latvijā ar normāliem sporta veidiem vispār nodarbojas?
P.S. Un kāpēc par gada sportistu nav nominēts orientieristi: Jānis Bērziņš (vai arī Pēteris Ozoliņš, nu vai vismaz Juris Kalniņš)?

  +3 [+] [-]

, 2023-11-24 10:24, pirms 5 mēnešiem
Un abi šorttrekisti,kuri visvairāk medaļas sapelnījuši, pasūtīti 3 mājas tālāk...

     [+] [-]

, 2023-11-24 10:27, pirms 5 mēnešiem
#22924 rakstīja: Esmu vīlies, ka nevienā kategorijā nav nominēts ne petanks, ne frīsbijs, ne zemūdens regbijs, ne kabadi, ne kanopaijings, ne čoukbols, ne hērlings un pat ne fūtbegs!!! Kāds Latvijā ar normāliem sporta veidiem vispār nodarbojas?
P.S. Un kāpēc par gada sportistu nav nominēts orientieristi: Jānis Bērziņš (vai arī Pēteris Ozoliņš, nu vai vismaz Juris Kalniņš)?
Latvieši jau galīgi senīli,ņemas tikai ar kkādiem aizvēsturiskiem basketboliem,hokejiem...

     [+] [-]

, 2023-11-24 10:31, pirms 5 mēnešiem
Šogad ir no kā izvēlēties, bet pārsist bronzu nav reāli, tāpat arī Vītoliņu ar pārējiem. Šis ir hoķa gads. Basis ir ieskrējies beidzot un eksāmenu pk nokārtoja godam. Tagad lai pierāda olimpiādē ka 5vieta pk nebija nejaušība.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2023-11-24 10:43, pirms 5 mēnešiem
MazaFaka5 rakstīja: Šogad ir no kā izvēlēties, bet pārsist bronzu nav reāli, tāpat arī Vītoliņu ar pārējiem. Šis ir hoķa gads. Basis ir ieskrējies beidzot un eksāmenu pk nokārtoja godam. Tagad lai pierāda olimpiādē ka 5vieta pk nebija nejaušība.
Kad hokejam būs iespēja pierādīt ka bronza nebija nejaušība?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2023-11-24 10:58, pirms 5 mēnešiem
Aburts par Škodu rakstīja: Hokejā nekas nav jāpierāda, jo Hokeja auditorija Latvijā ir ārpus konkurences pie jebkura rasklada!
Pat ja nograbam uz Bē grupu, tas vienmēr būs priekšā pērtiķbolam, kā arī citiem sportiem
šobrīd hoķis ,protams,pāri visam LV.bet tas tomēr vairāk balstīts uz līdzšinējiem panākumiem.Tikko basim būs vairāk panākumu kā hoķim,basis arī būs populārākais.
vidējais līdzjutējs ir kā lēta prostitūta-kur lielāki panākumi,par to arī fano.
vēl par popularitāti varētu liecināt izlašu pārbaudes spēļu apmeklētība..un tur nu ,sorry,basis ir tālu priekšā hokejam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2023-11-24 11:11, pirms 5 mēnešiem
Aburts par Škodu rakstīja: Kategoriski nepiekrītu! Hokeja popularitāte kopumā nav atkarīga no panākumiem!
Pārbaudes mači, ibio, rio, nu tu gan īstos kritērijus atradi
kāpēc tas nav kritērijs?izlase gatavojas gada svarīgākajiem mačiem un Tev tas nav kritērijs?
kas tad ir kritērijs?jebkurā kritērijā basis šobrīd ir priekšā,IZNEMOT VIENU-komandas dalību sezonas svarīgākajos mačos.un tur nu,paredzu,ka hoķis jau nākamgad atgriezīsies ierastajā 12ajā vietā,kamēr basis tiks uz OS.un tad nu paskatīsimies to popularitāti
un vēl-cilvēki jau nav galīgi auni-hoķa pasākumi patreiz ir ļoooti šķidri.kamēr basim gan uz PČ gan OS brauks maksimāli nokomplektētas komandas..

  +2 [+] [-]

, 2023-11-24 11:14, pirms 5 mēnešiem
Tur pat nav par ko diskutēt. Hoķis joprojām piesaista vairāk auditorijas kā jebkurš cits sports, tas jaunai paaudzei joprojām sāp.

  -1 [+] [-]

, 2023-11-24 11:21, pirms 5 mēnešiem
MazaFaka5 rakstīja: Tur pat nav par ko diskutēt. Hoķis joprojām piesaista vairāk auditorijas kā jebkurš cits sports, tas jaunai paaudzei joprojām sāp.
Vienk.Tāpēc,ka latviešu krieveļi,urļiki skatās hoķi,bet basi nē

  -4 [+] [-]

, 2023-11-24 11:23, pirms 5 mēnešiem
Es liktu tā
LBS
Valmiera
Vītoliņš
Basketbola izlase
Cipuļa 4nieks
Bračkas Lielbārži
daiļā šķēpmetēja Sietiņa
Kristaps(pārējie vnk nespēlē TOP līgās)

     [+] [-]

, 2023-11-24 11:25, pirms 5 mēnešiem
daleic-1 rakstīja: Un abi šorttrekisti,kuri visvairāk medaļas sapelnījuši, pasūtīti 3 mājas tālāk...
Ari Rastorgujevs varēja būt Suhareva vietā, manuprāt.

  -4 [+] [-]

, 2023-11-24 11:25, pirms 5 mēnešiem
dcws rakstīja: Vienk.Tāpēc,ka latviešu krieveļi,urļiki skatās hoķi,bet basi nē
pareizi pateici-urāliem Latvijas basis galīgi pie kājas-uz tā fona arī rodas šobrīt hokeja it kā popularitāte.

     [+] [-]

, 2023-11-24 11:27, pirms 5 mēnešiem
Es sametu visur Hokeju un Broky saukantu, pārejos nahaļavu

  +1 [+] [-]

, 2023-11-24 11:37, pirms 5 mēnešiem
Aburts par Škodu rakstīja: Interesanti, kāpēc balsošanā drīkst piedalīties tikai un vienīgi ar LV mobilo trubu numuriem?
Kas tā par diskrimināciju, ibio, rio!? Gribu pēc iespējas maksimāli nobalsot par Hokeju, bet kur es Frankos lai ņemu to nolādēto LV numuru?
neņerksti, bet atrisini

kapē jauns niks?

  -1 [+] [-]

, 2023-11-24 11:38, pirms 5 mēnešiem
Aburts par Škodu rakstīja: Kategoriski nepiekrītu! Hokeja popularitāte kopumā nav atkarīga no panākumiem!
Pārbaudes mači, ibio, rio, nu tu gan īstos kritērijus atradi
šitie abi un futbols Latvijā ir līdzvērtīgi

  -1 [+] [-]

, 2023-11-24 11:49, pirms 5 mēnešiem
Šilovs 2023 IIHF čempī tika atzīts par labāko vārtsargu un MVP... un tad? NHL padomāja un teica - AHL Ebotsfordas "Canucks" būsi derīgs...
P.S. Limuzīna Ērik-onkuls arī savulaik bija Talsu rajona GDA čempions, bet Lāsmiņai no tā ne silts, ne auksts...

     [+] [-]

, 2023-11-24 12:12, pirms 5 mēnešiem
#22924 rakstīja: Šilovs 2023 IIHF čempī tika atzīts par labāko vārtsargu un MVP... un tad? NHL padomāja un teica - AHL Ebotsfordas "Canucks" būsi derīgs...
P.S. Limuzīna Ērik-onkuls arī savulaik bija Talsu rajona GDA čempions, bet Lāsmiņai no tā ne silts, ne auksts...
vairumam gan Šilovs gan Žagars un visas tās šaibas dzenāšanas, bumbu driblēšanas un spārdīšanas ir pie kājas

  +8 [+] [-]

, 2023-11-24 12:27, pirms 5 mēnešiem
Es nesaprotu kā var tā nolikt basketbolu? PK basketbolā notiek reizi četros gados. Tas ir prestižs turnīrs, kurā tiešām spēlē valstis no visiem kontinentiem/pasaules. Hoķī ASV/Kanāda un +/- ziemeļ/centrāleiropa. It sevišķi, ka okupanti ar baķkām nespēlē, tad reāli sacenšas 10-12 valstis un pārējās rotē starp līgām un nav konkurētspējīgas. Lai iekļūtu OS, tad ir jāuzvar Francija un Austrija. Apskatieties uz basketbola OS kvalifikāciju.
Es negribu aizstāvēt basi, bet lūgums būt objektīvākiem. Tad jau jāpriecājas arī par bobsleju, kur džeki Ķīnā dabūja 4.vietu no 11 ekipāzām. Arī tas ir augstāk kā basketbola izlases 5.vieta...

  -1 [+] [-]

, 2023-11-24 12:28, pirms 5 mēnešiem
GreanBoston#7 rakstīja: Es sametu visur Hokeju un Broky saukantu, pārejos nahaļavu
Izmantoju visnotaļ līdzīgu pieeju, Hokejs + Broky, vienīgi labākā trenera godu atvēlēju Banki.

     [+] [-]

, 2023-11-24 12:47, pirms 5 mēnešiem
GreanBoston#7 rakstīja: Hokejam jāņem visas nominācijas, ja basī būtu medaļa cita runa, bet bronza pret tukšu gaisu ir kas taustāms, nevis tukša muldēšana!
Tad jau zelts kamaniņu stafetē arī skaitās augstāk par bronzu hokejā, pareizi ekspert?

  +4 [+] [-]

, 2023-11-24 12:50, pirms 5 mēnešiem
Ceru, ka basketbols un hokejs balvas sadalīs līdzīgi, jo pelnījuši ir abi (sportiski augstāk gan liekams basketbols, emocionāli - abi līdzīgi).

  -2 [+] [-]

, 2023-11-24 12:56, pirms 5 mēnešiem
Būba rakstīja: Tad jau zelts kamaniņu stafetē arī skaitās augstāk par bronzu hokejā, pareizi ekspert?
Kamanas ir bronza Pč no 11 valstim, hokeja no 16 valstim, basketbola ir 5 vieta no 32 un pat pec shada sadalijuma ir skaidrs, ka abas ieliek kamanam un tas laikam ir pirmo reizi vesture

Kamanam turklat nav valstu, kas vispar vel varetu piedalities un tikai 7 no 11 valstim ir trase

     [+] [-]

, 2023-11-24 13:13, pirms 5 mēnešiem
Aburts par Škodu rakstīja: Interesanti, kāpēc balsošanā drīkst piedalīties tikai un vienīgi ar LV mobilo trubu numuriem?
Kas tā par diskrimināciju, ibio, rio!? Gribu pēc iespējas maksimāli nobalsot par Hokeju, bet kur es Frankos lai ņemu to nolādēto LV numuru?
Lai prokremliskie kadri nebalso

     [+] [-]

, 2023-11-24 13:14, pirms 5 mēnešiem
jēziņ. jau bija norimis, bet tagad atkal sāksies mētāšanās ar sūdiem - kurš "objektīvi" labāks, bumbas mētāšana vai ripas dzenāšana

  +1 [+] [-]

, 2023-11-24 13:17, pirms 5 mēnešiem
MazaFaka5 rakstīja: Tur pat nav par ko diskutēt. Hoķis joprojām piesaista vairāk auditorijas kā jebkurš cits sports, tas jaunai paaudzei joprojām sāp.
kāpēc lai sāpētu? hokejs ir foršs!

  +1 [+] [-]

, 2023-11-24 13:17, pirms 5 mēnešiem
izraktenis rakstīja: jēziņ. jau bija norimis, bet tagad atkal sāksies mētāšanās ar sūdiem - kurš "objektīvi" labāks, bumbas mētāšana vai ripas dzenāšana
Abi jau pro isti neparklajas, ja neskaita ASV, Kanādu(NBA, NHL)!
Basketbolisti spele Spanija, Italija, Griekija, Lietuva, kur hokejs galigi nav top sporta veids!
Hokejisti spele Zviedrija, Somija, Čehija, Slovakija, Šveice kur basketbols nav top sporta veids!

Te ir tieshi otradi, ka vajadzetu apvienot spekus, lai panemtu visu Eiropu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 82 komentāri