Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

27.martā notiks dokumentālās filmas pirmizrāde par Seska ceļu uz autosporta Olimpu

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

27.martā notiks dokumentālās filmas pirmizrāde par Seska ceļu uz autosporta Olimpu
Publicitātes foto

Pirms rallija sezona uzņem tempu, Mārtiņš Sesks sadarbībā ar ''Tet'', ''Latvijas Mobilais Telefons'' un ''Mission Latvia'' saviem līdzjutējiem un atbalstītājiem sarūpējis vēl kādu īpašu notikumu – dokumentālās filmas ''Ātruma skartie'' pirmizrādi 2024. gada 27. martā pulksten 18.00 kino ''Splendid Palace''.

Filma vēsta par mērķtiecību, gribu un ātrumu. Par jauna rallija pilota apņēmību traukties pa maz zināmu ceļu – uzvarēt, krist un atkal celties, lai iekļūtu Eiropas rallija čempionāta elitē un pietuvotos autosporta Olimpam. Filma ir stāsts par ātrāko Latvijas rallija pilotu Mārtiņu Sesku, kurš pārstāv jau trešo ģimenes paaudzi rallijā. Vienlaikus filma ir stāsts par aizrautīgiem cilvēkiem viņam līdzās, par virzību uz mērķi vairāku gadu desmitu garumā no Liepājas Piena kombināta 1965. gadā līdz Pasaules rallija čempionāta posmam Latvijā un Liepājā 2024. gadā.

Filmas autors Sandijs Semjonovs (''Skuba Films'') sekojis autosportista Mārtiņa Seska gaitām 2023. gada Eiropas rallija čempionātā, kas kļuva par pagrieziena sezonu sportista karjerā, un pēc vairākiem gadiem juniora statusā ļāva iekļūt un sevi pierādīt Eiropas spēcīgāko rallija pilotu elitē.

Filma ļauj iepazīt gan tos, kuri atbalstījuši un virzījuši Mārtiņu Sesku, gan tos viedokļa līderus Latvijas rallija saimē, kuri nenoguruši sekmējuši Latvijas nonākšanu pasaules rallija norišu epicentrā.

Biļešu iepriekšpārdošana “Biļešu paradīze” klātienes kasēs un internetā no 15.marta. Dienu pēc filmas pirmizrādes kino “Splendid Palace”, t.i. no 28.marta skatītājiem tā būs pieejama Tet TV+ un LMT viedtelevīzijā. Filmas tapšanu finansiāli atbalstījuši “Tet”, “Latvijas Mobilais Telefons” un “Mission Latvia”.

Informāciju sagatavoja:
Ieva Hmieļevska

  +1 [+] [-]

, 2024-03-19 08:28, pirms mēneša
Viņš ir kļuvis par LV čempionu?

  +1 [+] [-]

, 2024-03-19 11:31, pirms mēneša
marxx2001 rakstīja: Viņš ir kļuvis par LV čempionu?
Rally Liepāja uzvarētājs. Viņš pārsvarā brauc starptautiskajos rallijos. + krāj "karmas punktus" un reklāmu sev, sadarbojoties ar Vītolu

  +3 [+] [-]

, 2024-03-19 12:23, pirms mēneša
Pieļauju, ja Sirmacim būtu bijusi nauda, viņš būtu sasniedzis ne mazākas virsotnes. Bet, lai vai kā, prieks par Mārtiņa sasniegto. Pie apvāršņa nav neviena sekotāja. Rallijā krīze.

  +2 [+] [-]

, 2024-03-19 13:04, pirms mēneša
guntis86 rakstīja: Pieļauju, ja Sirmacim būtu bijusi nauda, viņš būtu sasniedzis ne mazākas virsotnes. Bet, lai vai kā, prieks par Mārtiņa sasniegto. Pie apvāršņa nav neviena sekotāja. Rallijā krīze.
Varētu pat teikt, bezdibenis.....
Mums ir bijuši un ir vairāki sportisti, kam būtu potenciāls Eiropā, Pasaulē pabraukt ar labiem rezultātiem, tikai tā naudiņa
Ir tāds teiciens - situācija rallijā precīzi parāda kāda ir ekonomiskā situācija valstī.....

     [+] [-]

, 2024-03-19 16:32, pirms mēneša
Es ne tik daudz par naudas trūkumu, bet gan talantu trūkumu. Tie jaunie talanti parasti labi gāž arī ar savām priekšpiedziņas mašīnītēm, jaucoties kopvērtējuma pa vidu lielajiem. Tie paši Sirmacis un Sesks bija ātri R2. Bet šobrīd neesmu dzirdējis par kādu jaudīgu R2 braucēju.

     [+] [-]

, 2024-03-19 20:23, pirms mēneša
guntis86 rakstīja: Es ne tik daudz par naudas trūkumu, bet gan talantu trūkumu. Tie jaunie talanti parasti labi gāž arī ar savām priekšpiedziņas mašīnītēm, jaucoties kopvērtējuma pa vidu lielajiem. Tie paši Sirmacis un Sesks bija ātri R2. Bet šobrīd neesmu dzirdējis par kādu jaudīgu R2 braucēju.
Mums rallijā šobrīd jauniešu nav VISMāR!!! Pat netalantīgu. Nav vispār, neviena. Tas ir fakts. Tas nozīmē, ka tuvākie gadi rallijs vai nu agonēs kā tagad, vai grims vēl zemāk..Noteikti to ietekmē finansiālā situācija LV, Ko rallija komisija šajā virzienā dara pēdējos pāris gadus. Laikam, tieši neko. Vismaz tā tas izskatās.

     [+] [-]

, 2024-03-19 20:47, pirms mēneša
Rallija virsotnē ir WRC, cik zinu viņš to nav ne tuvu vēl sasniedzis, bet ceru,ka tāda iespēja viņam būs.

     [+] [-]

, 2024-03-19 20:53, pirms mēneša
Bet citās autosporta disciplīnās viss notiek. Varbūt krosā dzirdēts par kādas klases mazskaitlību, bet šosejā BMW klase kupla, rallijkrosā viss labi, folkreisā dalībnieku rekordi.