Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Sesks un Francis kļūst par Eiropas vicečempioniem rallijā

Agris Suveizda

Sesks un Francis kļūst par Eiropas vicečempioniem rallijā
Mārtiņa Seska ekipāža. Foto: Barum Czech Rally Zlín

LETA. Latvijas pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis svētdien kļuva par Eiropas rallija čempionāta (ERC) otrās vietas ieguvējiem.

Sezonas pēdējā, astotajā posmā - Ungārijas rallijā - Seska ekipāža, kas startē ar "Škoda Fabia RS" spēkratu, izcīnīja trešo vietu. Jau pirms pēdējā posma latviešiem bija droša otrā pozīcija kopvērtējumā.

Pirms svētdienas četriem ātrumposmiem Latvijas komanda bija piektā, bet pašu sniegumus un konkurentu neveiksmes ļāva pakāpties uz trešo pozīciju. Desmitajā no 12.ātrumposmiem Sesks ar Franci bija ātrākie. Uzvaru svinēja norvēģis Madss Estbergs ("Citroen C3"), kurš par 12,8 sekundēm pārspēja ungāru Ferencu Vinci ("Škoda Fabia EVO"), bet Seska ekipāža bija vienu minūti un 26,2 sekundes lēnāka.

Pirmajā ERC sezonas posmā Portugālē Latvijas ekipāža ierindojās 12. pozīcijā, otrajā etapā Kanāriju salās ieņēma devīto vietu, Polijā un Liepājā kļuva par uzvarētāju, jūlija sākumā Skandināvijas ralliju noslēdza trešajā vietā, no Romas rallija bija spiesta izstāties, bet iepriekšējā etapā Čehijā ierindojās 11.pozīcijā.

Jaunzēlandietis Haidens Padons jau pirms šī posma bija nodrošinājis titulu un Ungārijā nestartēja.

Sezonas kopvērtējums

VPilotsValstsPti
1.Heidens PadonsJaunzēlande163
2.Mārtiņš SesksLatvija134
3.Madss EstbergsNorvēģija110
4.Efrens JarenaSpānija87
5.Joanns BonatoFrancija84
6.Matjē FrančeskiFrancija81

Izmantotie resursi:
LETA

  +3 [+] [-]

, 2023-10-08 19:27, pirms 7 mēnešiem
Ļorti labs sniegums šajā asfalta posmā. Pat netipiski labs Mārtiņam. Liels apsveikums ekipāžai par sezonas rezultātu! Viens no Latvijas autosporta lielākajiem sasniegumiem.

     [+] [-]

, 2023-10-08 21:10, pirms 7 mēnešiem
guntis86 rakstīja: Ļorti labs sniegums šajā asfalta posmā. Pat netipiski labs Mārtiņam. Liels apsveikums ekipāžai par sezonas rezultātu! Viens no Latvijas autosporta lielākajiem sasniegumiem.
piekritu..ar lielu nepacietibu gaidu jau nakamo sezonu un cerams vares so ekipazhu redzet ari wrc posma latvija!

     [+] [-]

, 2023-10-08 23:43, pirms 7 mēnešiem
guntis86 rakstīja: Ļorti labs sniegums šajā asfalta posmā. Pat netipiski labs Mārtiņam. Liels apsveikums ekipāžai par sezonas rezultātu! Viens no Latvijas autosporta lielākajiem sasniegumiem.
Nuuuu, nevajag pārspīlēt. Pilnu sezonu aizvadīja tikai 5-6 (ieskaitot Sesku) vērā ņemami pilotu. Bet, protams, Sesks malacis.

Arī bez šajā rallijā gūtajiem punktiem Sesks būtu nosargājis otro vietu kopvērtējumā (ja var ticēt LETAs tabulai), pat neraugoties uz Ostberga uzvaru.

     [+] [-]

, 2023-10-09 08:21, pirms 7 mēnešiem
Nebūtu nosargājis pie tāda scenārija, ja izstājas. 33 punkti bija Ostberga deficīts un šajā sacīkstē uzvāca max jeb 35 . Attiecīgi bija jāņem punkti. Gaidam jauno sezonu un protams Latvijas WRC ... būs diez viens Fords Rally1 brīvs?

     [+] [-]

, 2023-10-09 09:03, pirms 7 mēnešiem
dsks rakstīja: Nebūtu nosargājis pie tāda scenārija, ja izstājas. 33 punkti bija Ostberga deficīts un šajā sacīkstē uzvāca max jeb 35 . Attiecīgi bija jāņem punkti. Gaidam jauno sezonu un protams Latvijas WRC ... būs diez viens Fords Rally1 brīvs?
OK, skaidrs. Tāpēc arī es piebildu - ja var ticēt LETAs tabulai. Acīmredzot tur nav pieskaitīti bonusa punkti, bet pašam bija slinkums meklēt.

Kopvērtējums (šobrīd nav atjaunots):

https://www.fiaerc.com/result-and-s...