Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Šlesērs atkal piedalīsies "īstajā" Dakaras rallijā

Šlesērs atkal piedalīsies "īstajā" Dakaras rallijā
Žans-Luī Šlesērs ar stūrmani
Foto: africarace.com

Franču rallijreidu leģenda Žans-Luī Šlesērs sesto gadu pēc kārtas janvārī piedalīsies pa leģendāro Dakaras rallija maršrutu notiekošajās "Africa Eco Race" sacensībās.

Lai gan Šlesērs, kurš tradicionāli startēs ar paša darbnīcā tapušo "Schlesser" bagiju, atkal būs galvenais favorīts uz uzvaru, viņam nāksies rēķināties arī ar dažiem sparīgiem konkurentiem. Tie būs, piemēram, pagājušā gada otrās vietas ieguvējs vieglo auto kategorijā Īvs Fromons ar savu bagiju, Žakijs Lormans ar "Toyota Hilux", Miroslavs Zapletals ar "Hummer H3", Balažs Žalajs ar "Opel Mokka Prototype" un Stefans Anrāds ar "Volkswagen Tarek Buggy".

"Nevienā intervijā neesmu slēpis faktu, ka man pietrūkst Āfrikas un tur esošās ļoti īpašās trases, neticami skaisto dabasskatu un ne ar ko nesalīdzināmo amosfēru," stāsta Šlesērs. "Es gribu piedalīties "old school" rallijā, kur piedzīvojumi, atjautība, sadarbība un draudzība joprojām spēlē noteicošās lomas. Man šis rallijs nozīmē visu iepriekš minēto."

"Africa Eco Race" notiek kopš 2009. gada. Kopš tā laika automobiļu ieskaitē visas piecas reizes uzvaras guvis tieši Šlesērs. Smago auto klasē par uzvarētājiem kļuvuši Jans de Rojs, Mikloss Kovāčs, pēc tam divas sacīkstes pēc kārtas Tomašs Tomačeks, bet pērn - Antons Šibalovs. Savukārt motociklu kategorijā visas piecas reizes bijis cits uzarētājs - Hosē Manuels Pelišē, Marko Kapodakva, Villijs Žobārs, Oskars Polli un Martins Fontins.

Smago auto klasē, atšķirībā no šī gada janvārī notikušajām sacensībām, nepiedalīsies "Kamaz" komanda, bet galvenie favorīti uz uzvaru būs Tomašs Tomačeks ar "Tatra" un Elizabete Jačinto ar MAN. Cīņā noteikti mēģinās iesaistīties arī Miklošs Kovāčs, Noels Eserss un Gregors Bouvens. Moto kategorijā ierindā būs pērnā gada uzvarētājs Martins Fortins ar KTM, kuram pretī stāsies Gviloms Martens, Norberts Duboī, Villijs Žobārts, Dominiks Robins, Mišels Pisano un citi.

Pirms gada "Africa Eco Race" piedalījās arī divas Latvijā ražotas "OSCar" automašīnas. Ar "OSCar O3" startēja krievu pilots Antons Grigorovs un stūrmanis Sergejs Mišins, izcīnot sesto vietu sacensību kopvērtējumā. Savukārt latvieši Māris Saukāns/Uldis Dzenis ar elektriskās piedziņas "OSCar eO" finišu sasniedza 12. vietā.

"Africa Eco Race" norisināsies no 31. decembra līdz 11. janvārim, šķērsojot Maroku, Mauritāniju un Senegālu.

Izmantotie resursi:
marathonrally.com - International Startpage -...


, 2013-12-21 21:19, pirms 10 gadiem
Labi, ka Šlesers atradis vaļasprieku un politikā vairs nerādās. Bildē neizskatās pēc sevis, laikam garie gadi politikā atstājuši pēdas. Veiksmi Aināram Dakaŗā!
Foto: Rallycross.lv

19.maijā Biržos startēs Latvijas – Lietuvas rallijkrosa čempionāta 2.posms

Jau trešo gadu pēc kārtas Jēkabpils novada Biržos uz gaidītāko pasākumu autotrasē “Baroni” pulcēsies rallijkrosa braucēji un autosporta entuziasti no visas Baltijas, kur 19. maijā norisināsies Latvijas - Lietuvas Rallijkrosa čempionāta 2. posms.
Foto: Red Bull Content Pool

Izmaiņas Latvijas rallija čempionāta 2024. gada sezonas kalendārā

Latvijas Rallija čempionāta (LRČ) 2024. gada sezonas kalendārā notikušas izmaiņas – ņemot vērā, ka atcelta Igaunijā plānoto sacensību ''Võru Rally'' norise, LAF Rallija Komisija veica izmaiņas LRČ kalendārā – saglabājot apmaiņas posmu Igaunijā, LRČ sezonas trešo posmu paredzot vienlaicīgi ar ''Delfi Rally Estonia''.
Sebastjēns Ožjē. Foto: Vladislav Maschl
2

Ožjē sesto reizi uzvar Portugāles rallijā

LETA. Francijas autosportists Sebastjēns Ožjē svētdien Portugālē sesto reizi karjerā uzvarēja pasaules rallija čempionāta (WRC) Portugāles rallijā, sasniedzot rekordu Portugālē izcīnītajās uzvarās.