Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Britu autošosejas čempions: "Rallijkrosa "Supercar" klases mašīnas ir iespaidīgas"

Juris Grīns
Juris Grīns

Britu autošosejas čempions: "Rallijkrosa "Supercar" klases mašīnas ir iespaidīgas"
Endrū Džordans
Foto: fiaworldrallycross.com

Bijušais Lielbritānijas autošosejas čempions Endrū Džordans ir paziņojis, ka šogad izies uz starta FIA pasaules rallijkrosa čempionāta Lielbritānijas posmā, Lidenhilā. Džordans kopā ar Pasaules RX braucēju Kevinu Eriksonu pārstāvēs MJP Racing Team Austria un startēs ar Ford Fiesta RX Supercar, aiztsājot Timo Šeideru, kurš uz sacensībām netiks.

Džordanam ir bagātīga rallijkrosa pieredze, jo viņš savu autosporta karjeru sāka ar 50zs jaudīgu MINI Lielbritānijas junioru rallijkrosa čempionātā 2004. gadā. 2014. gadā viņš ar Olsbergs MSE sagatavotu Ford Fiesta Lidenhilā kāpa uz goda pjedestāla.

„Ir fantastiski pievienoties MJP Racing Team Austria uz Lidenhilā notiekošo Lielbritānijas posmu 2017. gada FIA pasaules rallijkrosa čempionātā,” stāsta 27 gadus vecais Džordans, kurš savu 28. dzimšanas dienu svinēs nedēļu pirms atgriešanās Pasaules RX sacensībās.

Viņš turpina: „Rallijkrosa Supercar klases automašīnas ir iespaidīgas, kā arī to un komandu sagatavotības līmenis pēdējo dažu gadu laikā ir būtiski pieaudzis un man ir ļoti paveicies ar iespēju atkal pilotēt šādu auto MJP Racing Team Austria sastāvā. Man no rallijkrosa ir daudz jauku atmiņu, sākot tajā piedalīties 14 gadu vecumā un pirms dažiem gadiem kāpjot uz goda pjedestāla pasaules rallijkrosa čempionātā – es mīlu šo sporta veidu un esmu laimīgs par iespēju sacensties savā mājas posmā. Protams, tas ir tikai viens posms, taču domāju ka mums ir potenciāls cīnīties par labu rezultātu. Vēlos pateikties komandai un tās sponsoriem par šo iespēju.”

Komandas īpašnieks Makss Puhers: „Endrū ir fantastisks pilots, kurš Lidenhilā 2014. gadā jau ir kāpis uz goda pjedestāla. Domāju, ka viņš šo panākumu ir spējīgs atkārtot un nodrošināt fantastisku šovu kopā ar pārējiem Pasaules RX braucējiem. Mēs uz Endrū neizdarām nekādu spiedienu, taču saistām ar viņu lielas cerības. Trases malā noteikti būs daudz fanu, kuri jutīs līdz Endrū un mūsu komandai. Mēs darīsim visu ko spējam, lai Lidenhilā nodrošinātu aizraujošas sacensības.”

Izmantotie resursi:
Neste World RX of Latvia | FIA Pasaules...