Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Svētdien Biķernieku trasē tiks aizvadīta oficiālā rallijkrosa treniņu diena

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Svētdien Biķernieku trasē tiks aizvadīta oficiālā rallijkrosa treniņu diena
Foto: TNSgraphy

Līdz pirmajām šīs sezonas sacensībām vēl divas nedēļas – Smiltenē Folkreisa pulks dosies cīņā 28. aprīlī. Taču motori rūc jau šobrīd! Svētdien Biķernieku trasē tiks aizvadīta oficiālā rallijkrosa treniņu diena.

Rallijkross sāk dinamiski
Šo svētdien Rīgā, Biķernieku trasē, tiks aizvadīta oficiālā rallijkrosa treniņu diena, kas būs pirmā iespēja vērot daļu no Latvijas-Lietuvas rallijkrosa čempionāta jaunās sezonas dalībniekiem trases režīmā. Rallijkrosa braucēju gatavošanās kļuvusi īpaši saspringta, jo pēdējā brīdī pirms sezonas sākuma realizējas rallijkrosa Baltijas kausa ideja. Šobrīd vēl notiek noteikumu saskaņošanas process starp Baltijas valstu federāciju komisijām. Ja process vainagosies panākumiem, rallijkrosa braucējiem sezona sāksies nedēļu agrāk nekā vairums plānoja – jau 27. aprīlī Igaunijā, kur Rāsillas trasē paredzēts Baltijas kausa pirmais (no trijiem) posms.

Jāatzīmē, ka igauņu trasēs jau notikusi zināma iesildīšanās, turklāt arī ar Latvijas sportistu līdzdalību. Piemēram, BMW RX3000 klases braucējas Martas Starkas komanda ziņo par piedzīvoto Rāsillas kausa izcīņas sacīkstē iepriekšējā nedēļas nogalē.

Martas tēvs Mārtiņš Starks ziņo: ''Pirmssezonas treniņu nolūkā devāmies uz Rāsillu ar mūsu BMW. Nonācām gan citā – Open – klasē, jo startējam ar Malatesta riepām, bet igauņu klasē bija paredzēts izmantot Avon riepas. Open klasē bija astoņi braucēji, un bija patīkami vērot, ka Marta šajos apstākļos, vienīgā ar Malatesta riepām, cīnījās par goda pjedestālu.''

''Laika kontroles braucienā uzrādījām otro rezultātu. Trase vēl bija nedaudz mitra, sportisti brauca ar slapjā laika riepām. Pirmajā kvalifikācijas braucienā riskējām ar riepu izvēli. Kamēr Avon braucēji pārgāja uz sausā laika riepām, Marta atstāja slapja laika Malatesta, kas, šķiet, nostrādāja pietiekami veiksmīgi – ceturtā vieta no astoņiem dalībniekiem. Otrajā kvalifikācijā visi braucēji, arī Marta, startēja ar sausā laika riepām. Mūsu braucējas starts no otrās rindas bija perfekts, jo viņa nonāca otrajā vietā, cīnoties par pirmo vietu ar brauciena līderi. Braucienā gan sekoja izslīdēšana vienā no līkumiem, turklāt, atgriežoties trasē, notika sadursme, kā rezultātā Martas mašīnai tika saliekta priekšējā balstiekārta. Šajā kvalifikācijā sestā vieta.''

''Pēc kvalifikācijas cīņām Martai finālā bija jāstartē no neizdevīgās piektās starta vietas, kas nesolīja daudz. Tomēr jau atkal lielisks starts, pēc kura mūsu mašīna atradās otrajā vietā. Brauciena gaitā konkurenti ar ātrākajām Avon riepām Martu apspēlēja, tomēr ceturtā pozīcija finišā, tikai 0,7 sekundes aiz pjedestāla, manuprāt, ir ļoti labs rezultāts. Esam ļoti apmierināti ar šādu pirmssezonas treniņu! Milzīgs paldies par auto sagatavošanu un braucējas skološanu speciālistam Normundam Šubeckim!''

Nākamnedēļ aktivitātes autokrosa un Folkreisa kolektīviem
Nākamnedēļ, 20. aprīlī Mūsas trasē, tiks aizvadīti oficiālie, LAF saskaņotie Latvijas autokrosa čempionāta braucēju treniņu, kuros aicināti piedalīties arī Folkreisa un Krosa komisijas kausa dalībnieki. Latvijas autokrosa čempionāts startēs pēc mēneša Brenguļos, bet Folkreisa braucējiem šī ir faktiski pēdējā treniņu iespēja pirms 28. aprīlī Smiltenē paredzētā Folkreisa Vasaras kausa pirmā posma.

Jāatzīmē, ka Folkreisam svarīga diena būs arī 21. aprīlis, kad no rīta Siguldas pusē notiks Folkreisa 2023. gada Lielās Balvas izloze. Pasākumā, kas norisināsies KMH motociklu un kvadriciklu īres kompleksā, piedalīsies tie desmit 2023. gada Folkreisa braucēji, kuri aizvadīja visas desmit Folkreisa Ziemas un Vasaras kausa sacensības pagājušajā gadā. Lielā balva – apmaksāta 2024. gada Folkreisa sportista licence un visu posmu dalības maksa.

Folkreisa un Krosa komisijas kausa starts – grandiozs!
Folkreisa un arī Krosa komisijas kausa dalībnieki šosezon pirmie ķersies arī pie uzvaru sadales. Pilnā sparā norit pieteikšanās process 28. aprīļa Smiltenes posmam. Ceturtdienas pusdienlaikā jau vairāk nekā 70 pieteikumu, bet dalībnieku parka reģistrācijas tabula pasaka priekšā, ka sportistu skaits pārsniegs 110 braucēju. Uzkrītoši, ka trasē parādīsies arvien jauni braucēji – debitantu pieplūdums vērojams gan Folkreisā, gan Folkreiss 4WD, gan Krosa komisijas kausa klasē.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv