Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Lietuviešu "ESmotorsport" komanda ar elektrisko "Škoda" atgriežas "World RX"

Juris Grīns
Juris Grīns

Lietuviešu "ESmotorsport" komanda ar elektrisko "Škoda" atgriežas "World RX"
Foto: ESmotorsport

Rallijkrosa komanda "ESmotorsport" paziņojusi par plāniem nākamgad atkal startēt pasaules čempionātā, un šim nolūkam sagatavojusi "Škoda Fabia RX1e" elektrisko auto.

Pasaules rallijkrosa čempionātā "ESmotorsport" startējusi jau iepriekš, bet tās sastāvā braucis gan Reinis Nitišs, gan tādi piloti kā Kevins Abrings un Roks Baciuška. Tikmēr Andreass Bakerūds ar lietuviešu vienību 2021. gadā uzvarēja Eiropas rallijkrosa čempionātā RX1 klasē.

Nākamajā "World RX" sezonā komanda startēs ar auto, kas izgatavota "Blue Engineering" darbnīcā, ar ORECA un "Reiger" inženieru atbalstu.

"Autosports arvien vairāk savienojas ar ilgtspējību - tā ir jaunā realitāte, un mēs esam gatavi nākotnei," komentē "ESmotorsport" īpašnieks Ernests Staponkus. "Šis ir liels projekts, bet "Fabia RX1e" ir gatava startēt sacīkstēs. Mašīna būvēta pēc augstākajiem standartiem un nākamajā "World RX" sezonā būs konkurētspējīga."

Šobrīd vēl nav paziņots, kurš pilots startēs ar jauno auto.

Izmantotie resursi:
www.4rati.lv