Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Latvijas rallija čempionāta līderis startēs arī Amerikas rallija čempionātā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Latvijas rallija čempionāta līderis startēs arī Amerikas rallija čempionātā
Ar šādu auto startēs Olivers Solbergs
Foto: www.facebook.com/OliverSolberg01

Kļuvis zināms, ka šī brīža Latvijas rallija čempionāta (LRČ) līderis Olivers Solbergs šosezon izmēģinās spēkus arī Amerikas rallija čempionātā.

Pēc diviem LRČ posmiem šobrīd līderis absolūtajā ieskaitē ir leģendārā Petera Solberga dēls Olivers Solbergs, kurš Alūksnes un Sarmas rallijos, startējot ar jauno ''Volkswagen Polo GTI R5'', izcīnījis divas uzvaras.

Nesen 17 gadus jaunais un talantīgais sportists paziņoja, ka šosezon paralēli startiem Latvijā viņš startēs arī ''American Rally Association'' (ARA) čempionātā, pārstāvot ''Subaru Motorsports USA'' komandu. Solberga juniora rīcībā būs viens no trim komandas ''Subaru WRX STi'' automobiļiem, kamēr pārējos divus auto pilotēs pieredzējušais Deivids Higinss un Treviss Pastrana.

''Nedomāju, ka kāds varētu saprast, cik liels man ir šis notikums. Biju divus gadus vecs, kad tēvs Peters startēja WRC. Biju lepns, ka viņš bija ģērbies zilajā un dzeltenajā krāsā, kā arī vadīja tādas pašas krāsas automašīnu (Peters Solbergs ilgus gadus bija Subaru rūpnīcas komandas pilots). Man vēl pat šodien ir ''Subaru'' gultas palagi. Tas, ka man būs iespēja valkāt tādas pašas krāsas un braukt ar tādu pašu auto marku, ir kaut kas neticams,'' prieku neslēpj Olivers Solbergs.

Pavisam kopā ASV rallija čempionātā būs astoņi posmi, bet Solbergs plāno startēt sešos rallijos.

Pirmais no tiem notiks 15.,-16. martā – rallijs “100 Acre Wood”.

Izmantotie resursi:
facebook.com

     [+] [-]

, 2019-02-20 23:15, pirms 5 gadiem
Priekš kam viņam tas ir vajadzīgs, sacensties mačos, kuros būs labi ja pāris vērā ņemami braucēji?

     [+] [-]

, 2019-02-21 08:42, pirms 5 gadiem
Ja, iespējams, par startēšanu nav jāmaksā, tad pieredzes gūšanai var kulties uz Ameriku. Gan jau vecais zina, kā dēlam būvēt karjeru.