Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Sāremā rallijā uzvar Gross ar WRC auto

Juris Grīns
Juris Grīns

Sāremā rallijā uzvar Gross ar WRC auto
Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Ar Georga Grosa ekipāžas uzvaru sestdien Sāremā noslēdzās Igaunijas rallija čempionāta sezona. Vērienīgajās sacīkstēs, kurās startēja tuvu pie 160 ekipāžām, desmito vietu kopējā ieskaitē un uzvaru savā klasē nodrošināja Edijs Bermanis un Edgars Grīns, kļūstot par 2019. gada čempioniem.

Lai gan bija pieteicies sacīkstēm, tajās nestartēja norvēģis Olivers Solbergs, taču daudzi spēcīgi braucēji bija ierindā, aizvadot 13 ātrumposmus, kuru kopējais garums sastādīja 116 kilometrus. Pirmos ātrumposmus ekipāžās veica jau piektdienas vakarā, bet atlikušos desmit aizvadīja sestdien pa dienu.

Fantastisku sniegumu nodemonstrēja igauņi Georgs Gross un Raigo Melders, kuri uz starta stājās ar "Ford Fiesta WRC" automašīnu, uzrādot ātrākos rezultātus pilnīgi visos ātrumposmos. Jau pirmās dienas izskaņā sīvākie sāncenši atpalika pusminūti, bet finišā Grosa/Meldera ekipāžas pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem bija 2 minūtes un 42 sekundes.

Otro vietu sacīkstēs ieņēma Rolands Pūms, kurš līdz šim bija zināms kā viens no igauņu ātrākajiem braucējiem priekšpiedziņas kategorijā. Šogad Pūma ekipāža izcīnīja sesto vietu Junioru pasaules čempionātā (JWRC), bet Sāremā rallijā piedzīvoja debiju pilnpiedziņas kategorijā, startējot ar "Ford Fiesta R5". Tikai nepilnas septiņas sekundes no viņa atpalika krietni pieredzējušākais tautietis Rauls Jētss, kurš uz starta stājās ar jauno "Škoda Fabia R5 evo". Kens Torns ("Ford Fiesta R5"), kurš, tāpat kā Pūms, no priekšpiedziņas pārgājis uz pilnpiedziņu, avarēja un izstājās.

Desmitajā vietā kopējā ieskaitē sacīkstes pabeidza Edijs Bergmanis un Edgars Grīns ("Mitsubishi Lancer Evo IX"), kuri kļuva par EVM4 klases uzvarētājiem un 2019. gada Igaunijas čempioniem šajā vērtējumā. Trešie EMV4 ieskaitē finišu sasniedza Krišjānis Zintis Putniņš un Mārtiņš Puriņš ("Mitsubishi Lancer Evo VIII"), lai gan vēl ātrumposmu pirms finiša bija otrajā vietā. Savukārt piekto vietu EMV4 kategorijā guva Jurģis Meisters/Kalvis Blūms ("Mitsubishi Lancer Evo VI"). Avārijas dēļ astotajā ātrumposmā izstājās Edgars Balodis/Lāsma Tole ("Mitsubishi Lancer Evo VIII").

Sāremā rallija rezultāti

VietaEkipāžaKlaseAutoRezultāts
1.Gross/MeldersEMV1Ford Fiesta WRC1:01:09.4
2.Pūms/JerveojaEMV2Ford Fiesta R5+2:42.7
3.Jētss/Tūms EMV2Škoda Fabia R5 evo+2:49.6
4.Koiks/HeldnaEMV2Ford Fiesta R5+3:23.0
5.Rostilovs/TroškinsEMV2Mitsubishi Lancer Evo IX+4:15.1
6.Notkuss/Strižans EMV2Mitsubishi Lancer Evo IX+4:31.4
7.Andervangs/Ēriksons EMV2Škoda Fabia R5+4:47.1
8.Shajmijevs/Cvetkovs EMV2Ford Fiesta R5 MK2+5:20.5
9.Suhovenko/Sapunovs EMV1Ford Fiesta Proto+5:42.5
10.Bergmanis/Grīns EMV4Mitsubishi Lancer Evo IX+6:02.6

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati

     [+] [-]

, 2019-10-14 19:39, pirms 5 gadiem
Saaremaa rallijs bildēs - JānisAsaris.com » Sākums

JA